DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

1.000 de stejari pentru turla Catedralei Notre Dame. Au fost tăiați și sunt la uscat

Recomandate

La doi ani de la incendiul care a distrus Catedrala Notre Dame, restaurarea acestu simbol al Franței este gata să înceapă. Până acum au fost finalizate lucrările de siguranță. Turla din lemn a Catedralei Notre Dame se reface cu stejari de peste 200 de ani, care au fost tăiați deja în luna iunie, au fost prelucrați primar și sunt acum la uscat. Ei vor fi duși la începutul anului 2023 în ateliere de tâmplărie.

Faza finală a eforturilor de securizare a structurii sale a inclus întărirea bolților deteriorate de incendiu cu arcade din lemn, au declarat cei de la agenția de stat care conduc lucrările, adăugând că sunt pe drumul cel mai bun pentru a atinge data țintă a redeschiderii. La scurt timp după incendiul din aprilie 2019, președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că edificiul – care datează din secolul al XII-lea – va fi reconstruită. Mai târziu, el a promis că îl va redeschide credincioșilor până în 2024, când Franța găzduiește Jocurile Olimpice.

Catedrala va fi readusă la designul său anterior, incluzând turla de 96 de metri proiectată de arhitectul Eugène Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800 și pentru care a fost selectată deja cheresteaua.

Se așteaptă ca lucrările de restaurare să înceapă în lunile următoare, după un proces de ofertare pentru selectarea companiilor. Înainte de aceasta, o operațiune de curățare a pereților interiori și a podelei clădirii va începe luna aceasta, a declarat agenția într-un comunicat.

Între timp, arborii necesari pentru reconstrucția turlei au fost deja selectați. Este vorba despre stejari de peste 200 de ani. Nu mai puțin de 1.000 de stejari sunt necesari pentru construirea turlei și cadrul transeptul catedralei. Aceștia au fost extrași în luna martie a acestui an din pădurea Berce și au un diametru de un metru.

Arborii au fost tăiați deja și depozitați la o firmă de prelucrare primară, unde trebuie să stea un an pentru a se reduce umiditatea. Abia la începutul lui 2023 ei vor fi duși în ateliere de prelucrare.

Patronul firmei unde au ajuns stejarii spune că e mândru că firma sa contribuie la refacerea Catedralei.

Sursa: RFI, AFP, KTO

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi