DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

40 de milioane de euro din PNRR vor fi investite în sistemul meteorologic

Recomandate

Ministrul mediului, apelor și pădurilor va participa mâine la semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Extinderea rețelei naționale de observații din cadrul Sistemului Meteorologic Integrat Național (SIMIN)”, alături de directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, dr. Elena MATEESCU și de directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, ing. Ionel-Sorin BĂLAN.

Proiectul, finanțat prin PNRR, prevede achiziția unui număr de 300 de stații meteorologice automate și autonome de suprafață, achiziția a 100 de stații agrometeorologice, precum și a unui subsistem integrat de comunicații, monitorizare, alimentare și a serviciilor de interconectare a acestuia cu Sistemul Meteorologic Integrat Național (SIMIN), se arată într-un comunicat am ministerului Mediului.

Totodată, proiectul în valoare de 40.000.000 euro, va contribui la creșterea capacității de avertizare a populației cu privire la fenomenele de vreme severă imediată (de tip nowcasting) și a gradului de realizare al prognozelor meteorologice, ceea ce va duce la diminuarea și prevenirea efectelor acestor fenomene.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească indicatorii Proiectului aferenți Țintei 20 și Jalonului 21 din Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel:

Ținta 20: 400 de stații meteorologice achiziționate și operaționale –

  • extinderea rețelei de stații meteorologice automate și autonome de suprafață prin achiziționarea a 300 de stații meteorologice automate și autonome de suprafață și a 100 de stații agrometeorologice. Termen stabilit 30 septembrie 2025.

Jalon 21: implementarea și operaționalizarea sistemului de tehnologie a informației și comunicațiilor pentru integrarea stațiilor meteorologice și agrometeorologice suplimentare în cadrul Sistemului Meteorologic Integrat Național (SIMIN). Termen stabilit 31 martie 2026.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi