DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

24.5 C
București
20.2 C
Sibiu
19 C
Suceava
15.7 C
Covasna
15.5 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
16.9 C
Bistrița
19.1 C
Râmnicu Vâlcea
luni, septembrie 25, 2023

Americanii folosesc capre pentru a preveni incendiile de pădure

Recomandate

Într-un efort de a reduce riscul de incendiu în Rosewood Canyon, Departamentul de Pompieri din Reno, NV Energy și Divizia de Silvicultură din Nevada, SUA, folosesc capre în acțiunile de prevenire, anunță reno.gov.

Astfel, începând cu luna iunie, caprele de la High Desert Graziers din Smith Valley au început să pască aproximativ 6 hectare de teren deținut de Asociația Proprietarilor de Pădure Skyline View și Caughlin. Ulterior, caprele au început să pască pe 12 hectare de teren deținut de oraș.

„Rosewood Canyons este predispus la incendii”, a declarat Tray Palmer, șeful pompierilor din Reno. „Am văzut asta în cazul incendiului Caughlin și am văzut-o din nou în cazul incendiului Pinehaven. Uneori trebuie să fim creativi în ceea ce privește gestionarea incendiilor și în acest caz, avem capre.”

Caprele folosite în acest proiect sunt de rasă spaniolă și au între unu și trei ani. Acest tip de capră spaniolă, din linia Kensing, este crescut pentru a consuma toate tipurile de vegetație în teren deschis și variat.

„Pășunatul țintit este o opțiune ecologică și durabilă pentru gestionarea buruienilor nocive și a vegetației inflamabile”, a declarat Sean Gephart, un specialist forestier din cadrul Diviziei de Silvicultură din Nevada.

Locuitorii din zonă, ca și oamenii care se recreează lângă caprele care pasc sunt rugați să țină câinii în lesă sau acasă în timpul pășunatului pentru a evita potențiale conflicte, să păstreze distanța față de capre și să nu facă zgomote puternice.

„Aceasta este doar una dintre multele măsuri de gestionare a incendiilor pe care NV Energy le utilizează în teritoriul său pentru a preveni incendiile de pădure și face parte din Planul global de protecție împotriva dezastrelor naturale al NV Energy”, a declarat Mark Regan, șeful Pompierilor NV Energy. „Caprele vor curăța vegetația de sub și din jurul liniilor electrice în teren accidentat, ceea ce ar fi o provocare pentru echipele noastre, și elimină necesitatea ca echipele să utilizeze utilaje pentru a curăța vegetația în timpul sezonului de incendii de pădure.”

Sursa: reno.gov, eu.rgi.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi