DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

8.5 C
București
6.2 C
Sibiu
2.3 C
Suceava
0.5 C
Covasna
1.8 C
Piatra Neamț
3 C
Braşov
3 C
Bistrița
5.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, ianuarie 23, 2025

Anglia: Amenzi uriașe și pedepse cu închisoarea pentru tăieri de arbori fără autorizație

Recomandate

Cei care nu au autorizație de exploatare forestieră riscă amenzi „nelimitate”, iar dacă nu plantează după exploatare pot face chiar și închisoare. Sunt două din cele mai noi prevederi ale legislației silvice și de mediu aplicabile în Anglia de la 1 ianuarie 2023.

Amenda actuală pentru tăierea unui arbore fără licență, stabilită prin Legea forestieră din 1967, este de 2.500 de lire sterline.

Principala cauză a tăierilor este nu prețul lemnului, ci al terenurilor, tot mai căutate de dezvoltatori. Proprietarii își asumau riscul să fie prinși și să plătească amenda.

„Aceste noi prevederi ale legii îi vor lovi pe oameni acolo unde îi doare – în portofelele lor”, a spus directorul executiv al Comisiei Silvice, Richard Stanford. „Sunt măsuri ce reprezintă un pas semnificativ înainte în lupta împotriva tăierilor ilegale și ne vor ajuta în eforturile noastre de a combate urgența climatică.”

Modificările presupun, de asemenea, pedepse cu închisoarea pentru cei care nu plantează după exploatare.

Vânzarea terenurilor obținute prin tăiere ilegală va deveni mai puțin profitabilă, pentru că aceste lucruri vor fi menționate în registrul local de taxe funciare.

Există și voci care spun că numărul de presupuse fapte greșite este „umflat” de cetățeni.

La începutul acestui an, s-a dat o amendă de 50.000 de lire sterline unui proprietar de teren care a tăiat ilegal o serie de arbori din Scorey’s Copse, inclusiv stejar, frasin, mesteacăn, păducel și plop.

Cea mai mare amendă emisă în ultimii ani în urma unui raport privind doborârea ilegală a arborilor către Comisia Forestieră a avut loc în Hailsham, East Sussex, în ianuarie 2020. Hastings Magistrates Court a emis o amendă de aproape 15.000 de lire sterline pentru tăierea a 12 stejari, toți aproximativ 150 de ani.

„Tăierea legală face parte din operațiunile forestiere normale și este esențială pentru a asigura o aprovizionare durabilă cu lemn. Comisia nu va ezita să investigheze acuzațiile de tăiere ilegală. Odată raportate, prioritatea noastră principală este să ne asigurăm că daunele cauzate de tăiere sunt corectate, asigurându-ne că se fac replantări”, a mai spus Richard Stanford.

Sursa: The Guardian, DEFRA, Forestmachinemagazine

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Mai cuminte a fost ,, răposatu ” : fiecare mp de teren forestier sau agricol trebuie să producă : lemn sau legume-fructe, cereale( de pe ogor ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi