DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

19.6 C
București
16.3 C
Sibiu
19.3 C
Suceava
20.3 C
Covasna
19 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
17.1 C
Bistrița
20.5 C
Râmnicu Vâlcea
marți, octombrie 8, 2024

Arad: Clădirile noi din oraș trebuie să aibă obligatoriu spațiu verde

Recomandate

Consilierii municipali din Arad au aprobat, ieri, noi reglementări privind spaţiile verzi minime pentru clădirile care vor fi construite în oraş, urmând să fie aprobate doar proiectele cu minimum 35% spaţiu verde din teren în cazul caselor unifamiliale sau 25% din teren în cazul blocurilor.

Aradul „devine primul municipiu din România care adoptă un astfel de regulament.

„Ne-am săturat să vedem blocuri noi construite cu doar un petec de spaţiu verde, iar cele mai multe proiecte de tip PUZ pe care le-am văzut până acum în Consiliul Local prevedeau foarte puţin spaţiu verde. Prin acest proiect, Aradul poate deveni lider naţional şi se aliniază la standardele europene în ceea ce priveşte spaţiile verzi”, a declarat consilierul local Dorian Curcanu.

Toate noile construcţii de locuinţe sau magazine din Arad vor fi înconjurate de mai mult spaţiu verde, afirmă iniţiatorii, după aprobarea proiectului.

Dacă până în prezent se prevedeau doi metri pătraţi de spaţiu verde pe locuitor, prin noul regulament blocurile noi din Arad vor avea 25% spaţiu verde din suprafaţa totală a parcelei, un arbore la 50 de metri pătraţi de spaţiu verde, 25% suprafaţă acoperită cu plante perene din suprafaţa minimă de spaţiu verde şi un arbore la minim 10 locuri de parcare.

Modificări apar şi la clădirile comerciale. Dacă până acum la orice hypermarket construit spaţiul verde era de 5%, de acum spaţiul verde va însemna 15% din parcelă şi un arbore la patru locuri de parcare.

În ceea ce priveşte locuinţele unifamiliale, noul regulament impune 35% suprafaţă minimă de spaţiu verde din parcelă.

„Este o reglementare de nivel local care va ajuta foarte mult arhitecţii care lucrează în acest domeniu dar şi pe arhitectul-şef şi echipa domniei sale, care trebuie să aprobe astfel de proiecte. Acum avem un document clar cu procente şi încadrări în aceste baremuri asumate de toată lumea”, a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Local, primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ. Merită spus că el este de profesie inginer silvic.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi