DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

20.1 C
București
21.3 C
Sibiu
15.1 C
Suceava
17.9 C
Covasna
13.5 C
Piatra Neamț
15.7 C
Braşov
16.8 C
Bistrița
17.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, octombrie 4, 2024

Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă la Silvicultură Suceava

Recomandate

Facultatea de Silvicultură din Suceava a început, de ieri, procesul de înscriere pentru sesiunea de toamnă. Perioada se încheie pe 13 septembrie.

Afişarea rezultatelor are loc pe 14 septembrie, ora 13:00, iar depunerea contestatiilor tot pe 14 septembrie, între orele 13.00 – 16.00. Afişarea rezultatelor finale e programată pentru 21 septembrie.

Admitere Silvicultură, ingineri zi:

– domeniul fundamental: Știinte agricole și silvice
– domeniul de licență: Silvicultură
– specializarea: SILVICULTURĂ
– durata studiilor: 4 ani
– număr locuri: 23 locuri fără taxă, 24 locuri cu taxă

Stabilirea mediei de admitere se face în funcție de cele mai mari două note de la probele scrise ale examenului de bacalaureat:

– Proba 1 – nota cea mai mare obţinută la probele scrise ale examenului de bacalaureat    50%
– Proba 2 – a doua notă dintre notele obţinute la probele scrise ale ex. de bacalaureat, în ordine descrescătoare 50%

Admitere Ecologie și Protecția Mediului, studii de licență


– domeniul fundamental: Științe ale naturii
– domeniul de licență: Știința mediului
– specializarea: ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI
– durata studiilor: 3 ani
– număr locuri: 18 locuri fără taxă, 14 locuri cu taxă.

Condiții extraordinare

Printre facilităţile pe care un student le va găsi la Suceava găsim: complexul de nataţie şi kinetoterapie, care cuprinde bazin de înot, săli de pregătire fizică, cabinete de kinetoterapie; restaurantul universitar ce asigură masa pentru 1200-1400 persoane pe zi; Auditorium-ul Joseph Schmidt, care dispune de 240 de locuri şi este destinat manifestărilor culturale; teren de sport cu pistă de alergare în suprafaţă de 2.400 m2, acoperit cu balon presostatic; Cabana Şipoţel, care se întinde pe o suprafaţă desfăşurată de 928 m2; baza didacticǎ Gălăneşti; Centrul Teritorial de Învăţământ din Vatra Dornei ce oferă spaţii de cazare şi învăţământ; Aulă, club studenţesc, precum şi un observator astronomic. Cazarea studenţilor şi a cadrelor didactice se face în cămine care beneficiază de o capacitate de 1.050 de locuri distribuite în 4 cămine studenţeşti.

Fondul de carte și periodice al sucevenilor cuprinde peste 273.000 volume. Biblioteca dispune și de un fond suficient de abonamente la publicaţii şi periodice, corespunzător misiunii asumate şi programelor analitice ale disciplinelor din domeniul Silvicultură, cu obiectiv pe termen lung de extindere a abonamentelor de specialitate.

Facultatea de Silvicultură are în gestiune trei fonduri cinegetice, două situate în zona de câmpie – deal şi unul în zona de munte. Studenţii Facultăţii de Silvicultură pot participa la acţiunile specifice ce au caracter vânătoresc, voluntar în anii de studii I-III şi obligatoriu în anul IV.

Biometrie forestieră

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că activitatea de cercetare ocupă un loc esențial la Suceava. Laboratorul de Biometrie Forestieră este printre cele mai bune din Europa – dar și la nivel mondial – și este locul unde specialiștii au la dispoziție programe finanțate și parteneriate cu omologii lor din întreaga lume.

Detalii, AICI și AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi