DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Au vrut să fenteze SUMAL 2.0 fotografiind ecranul unui alt telefon

Recomandate

Garda Forestieră Suceava a depistat, în urma verificărilor în sistemul SUMAL 2.0 că au fost încărcate fotografii „dubioase”. La o cercetare mai atentă, au constatat că o cantitate de lemn a intrat doar „scriptic” în depozitul unei societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat de presă, Garda Forestieră a identificat, la două firme ce-și desfășoară activitatea în zona Stulpicani-Vadu Negrilesei, intrări de material lemnos „doar pe hârtie”, situație demonstrată cu ajutorul informațiilor generate de aplicația SUMAL 2.0 și imaginile generate de camerele video fixe existente pe traseul respectivelor „transporturi”.

Mai exact, în cazul primului operator economic, s-a demonstrat faptul că au „intrat” doar scriptic în depozitul societății cantitățile de lemn de foc rășinoase aferente unui ansamblu rutier alcătuit din camion și remorcă, fără ca transporturile să fi avut loc fizic. Fotografiile atașate în aplicația SUMAL 2.0 par a fi efectuate prin fotografierea ecranului unui alt telefon/tabletă pe care se afla altă fotografie, aspect ce a creat suspiciunea de ilegalități în ceea ce privește respectivul transport.

În urma verificărilor a fost recalculat stocul scriptic al depozitului respectivei societăți, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor două „transporturi”. În acest fel, o parte din materialul lemnos existent în depozitul societății a rămas fără proveniență legală. Delegații Gărzii Forestiere Suceava au aplicat trei sancțiuni contravenționale cu o valoare de 18.000 lei și a fost confiscată cantitatea de 60 m.c. lemn rotund rășinoase.

În cel de-al doilea caz, identic ca mod de lucru, în depozitul societății au „intrat” două „transporturi” de cherestea rășinoase.

Fotografiile atașate în aplicația SUMAL 2.0 sunt „cu ușile închise”, aspect ce a creat de asemenea suspiciunea de ilegalități în ceea ce privește respectivul transport.

În acest caz a fost identificată cantitatea de 96 mc cherestea rășinoase fără proveniență legală care a fost confiscată, fiind aplicate două contravenții cu amendă în valoare totală de 18.000 lei.

Putem concluziona că în ambele cazuri a fost „creată proveniență” pentru materialul lemnos deținut ilegal. Valoarea amenzilor aplicate celor doi operatori economici totalizează 36000 lei, iar a materialului lemnos confiscat 93744 lei.

Sursa: Garda forestieră Suceava

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi