DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

23.9 C
București
20.2 C
Sibiu
22.4 C
Suceava
22.6 C
Covasna
23.5 C
Piatra Neamț
19.8 C
Braşov
21.8 C
Bistrița
24.3 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Biserica de lemn „Sfinții Voievozi” din Vaslui, restaurată complet

Recomandate

Biserica de lemn „Sfinții Voievozi” de la Mănăstirea Mălinești din Vaslui a fost complet restaurată.

„Cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, părintele stareț Filip Mercaș a inițiat demersurile pentru reabilitarea monumentului istoric, încă din anul 2021. Lucrările pentru acest obiectiv de investiții au fost finanțate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Vaslui asigurând partea de cofinanțare. Lucrările de reabilitare au început pe 30 mai 2022, finalizându-se un an mai târziu, pe 16 iunie 2023”, se menționează pe site-ul Episcopiei Huşilor.

Mănăstirea Mălinești se află într-un peisaj natural pitoresc, situată pe un platou înalt înconjurat de păduri seculare, în apropierea satului Gârceni, din comuna cu același nume. Prima mențiune despre existența acestui așezământ monahal datează din anul 1762.

În anul 1826, a fost (re)construită biserica mănăstirii din lemn, pe locul vechii sihăstrii, de către o echipă de meșteri locali. Biserica este dedicată „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”. În perioada domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mănăstirea a fost desființată, dar a fost reînființată în anul 1929 de către Episcopul Iacov Antonovici, cu sprijinul Olgăi Prezan, soția mareșalului Constantin Prezan. Însă, din cauza regimului comunist, mănăstirea a fost din nou desființată.

Cu toate acestea, Mănăstirea Mălinești a renăscut începând cu anul 1994, când a fost reconstruit noul ansamblu monahal. Astfel, mănăstirea a revenit la viață și își continuă activitatea în acest frumos cadru natural.

Sursa: basilica.ro, Foto: Episcopia Hușilor

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi