Cabana de vânătoare pe care o folosea fostul președinte Nicolae Ceaușescu din Poieni-Dobrovăț este una dintre cele mai căutate locații din Iași de către cei care vor să facă nunți sau petreceri în natură. Rezervările sunt făcute până în anul 2024, anunță bzi.ro.
Cabana de Vanatoare este situată pe raza Ocolului Silvic Lunca Cetățuii, foarte aproape de Iasi, înconjurata de păduri, într-un mediu retras, cu locuri de o frumusețe copleșitoare. Clădirea are dotări moderne, camere cu baie proprie și o sală de protocol mare, ce poate fi folosită pentru servirea mesei, dar și pentru desfășurarea unor conferințe.
În ultima perioadă a crescut numărul celor care vor să facă nunțile în natură. Potrivit reprezentanților Direcției Silvice, administratorul locației cunoscută drept „Cabana lui Ceaușescu”, sunt făcute rezervări până în 2024.
„Pentru anul în curs avem rezervări în fiecare week-end, pentru diverse evenimente. Avem solicitări și pentru următorii 2 ani, însă nu le-am confirmat încă, pentru că vrem să mai facem niște modificări în locație. Pentru o nuntă sunt maximum 150 de locuri, în interior și exterior.
Vin clienți și din afara Iașului, dar și persoane care au muncit în străinătate și vor să facă nunțile aici. Am văzut că tot mai multe persoane vor să închirieze astfel de locații, pentru că sunt izolate, mai intime, în mijlocul naturii”, susține Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.
Atracția principală a locației este un stejar de câteva decenii, în jurul căruia sunt amenajate mesele pentru invitați. Seara, luminile și masa din jurul copacului fac ca locul să pară desprins din povești. Pentru închirierea cabanei timp de o noapte, clienții plătesc 2.500 de lei cabana și, pentru toată locația, 4.000 de lei, adică 880 de euro.
Cabana este administrată de Ocolul Silvic Lunca Cetățuii, fiind înconjurată de păduri. Cabana are 8 camere, 3 cu un singur pat și 5 cu două paturi. În 4 camere există baie proprie, iar restul beneficiază de două băi comune.
Potrivit descrierii de pe site-ul Direcției Silvice Iași, sala de protocol are o supafață de 65 de metri pătrați și poate fi folosită atât pentru sevirea mesei, cât și pentru desfășurarea unor conferințe sau ședințe. În exterior pot fi amenajate și serbări câmpenești.
Sursa: bzi.ro