California a actualizat normativele în construcții pentru a permite clădiri înalte din lemn

0
389

Codurile de construcție din California au fost actualizate luna trecută pentru a permite construirea de clădiri din lemn de până la 18 etaje înălțime, anunță CBS News.

„Produsele din lemn masiv sunt panouri structurale mari din lemn care sunt construite din bucăți de cherestea lipite. Acestea creează elemente structurale mari care sunt utilizate pentru panouri întregi de podea sau panouri de perete și pot fi utilizate ușor”, explică Jennifer Cover, CEO-ul Woodworks.

Woodworks este o asociație nonprofit care oferă sprijin pentru proiectele de construcții arhitecților, inginerilor și dezvoltatorilor care doresc să construiască mai sustenabil.

Lemnul masiv poate fi o alternativă de construcție la oțel și beton datorită rezistenței și rezistenței la foc.

„Au fost făcute teste ample pentru această nouă abordare. Codurile de construcție sunt foarte conservatoare în SUA. Chiar dacă Europa folosește lemn masiv de mulți ani, este încă relativ nou în SUA”, mai spune Jennifer Cover.

Există mai multe proiecte de lemn masiv înalte în prezent în Statele Unite. În Milwaukee, clădirea Ascent a devenit recent cea mai înaltă structură de acest gen din lume.

La nivel local, în Sacramento, o companie de dezvoltare imobiliară are în proiect o clădire de birouri cu cinci etaje realizată din lemn masiv.

„Folosirea lemnului ajută la sechestrarea carbonului. Acesta rămâne în corpul lemnului pe toată durata de viață a structurii”, spune Cover.

În plus, există și beneficii de management forestier. Reprezentantul CalFire – serviciul de pompieri – Mike Richwine, a declarat pentru CBS13: „Utilizarea CLT oferă oportunități sporite de utilizare a lemnului afiliate activităților de gestionare a pădurilor și poate încuraja gestionarea pădurilor pe terenuri private, de stat și federale. Ceea ce oferă o dezvoltare pozitivă a pieței și oportunități suplimentare de utilizare a produselor din lemn în California. În cele din urmă, acest lucru ar avea un impact pozitiv asupra pădurilor din California prin încurajarea creșterii managementului pădurilor.”

De asemenea, deschide posibilități pentru urbaniști și pentru cei implicați în procesul de dezvoltare.

„Începe cu adevărat să se schimbe perspectiva cu privire la tipurile de proiecte de construcție care încep să devină viabile”, spune și Scott Ford, director de dezvoltare economică al Parteneriatului Downtown Sacramento.

Sursa: cbsnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.