DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Centru de date al Facebook, criticat: va consuma curent dublu față de întregul oraș

Recomandate

Un nou centru de date ce va fi construit de Facebook într-un mic oraș olandez ar putea folosi de două ori mai multă energie anual decât întregul oraș.

Gigantul rețelelor sociale, cunoscut acum sub numele de Meta, a provocat critici din partea grupurilor ecologiste din țară, pe fondul temerilor că centrul de date ar putea face Țările de Jos să-și rateze obiectivele climatice.

Planurile pentru terenul de 166 de hectare au fost votate în decembrie de consiliul municipalității, ceea ce ar putea deschide calea pentru Meta să construiască centrul în Zeewolde, lângă Amsterdam.

Câtă energie va folosi centrul de date?

Centrul propus – care va deservi platformele de social media ale Meta, inclusiv Instagram, WhatsApp și Facebook – va folosi aproximativ 1.380 gigawați oră de energie pe an.

Meta a stipulat că energia poate proveni numai din surse regenerabile, dar centrul va necesita aproximativ 10% din producția actuală de energie eoliană a țării.

Pe lângă preocupările energetice, centrul de date va fi construit și pe terenuri agricole fertile, transformând astfel o zonă de spațiu verde într-una gri….

„Suntem mândri să proiectăm, să construim și să operăm unele dintre cele mai durabile centre de date din lume. În 2020, am atins zero emisii nete pentru operațiunile noastre și am stabilit un nou obiectiv ambițios de a atinge emisii nete zero pentru întregul nostru lanț valoric până în 2030”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru Euronews Green. „Ne angajăm, de asemenea, să susținem toate operațiunile noastre cu energie 100% regenerabilă și vom lucra cu părțile interesate pentru a aduce noi surse regenerabile în rețea dacă decidem să mergem mai departe cu această investiție.”

Zeewolde e situat la 50 de kilometri est de Amsterdam și are 22.000 de locuitori. Energia estimată pe care o va consuma centrul de date va fi egală cu a unui oraș de 460.000 de locuitori.

Meta a declarat că centrul de date propus va oferi aproximativ 400 de locuri de muncă permanente în zona locală și aproximativ 1.000 de locuri de muncă temporare în timpul fazei de construcție.

Dacă planurile vor merge înainte, se preconizează că cinci hale vor fi construite pe fostul teren agricol din provincia Flevoland. Acest lucru ar face ca noua investiție să fie cel mai mare centru de date din Țările de Jos.

Sursa: Euronews Green

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi