Clusterul regional PRO WOOD și Asociația Forestierilor din România organizează mâine, la sediul Ocolului Silvic privat Zetea, din județul Harghita, Conferința cu tema „Lanț valoric sustenabil în industria lemnului”.
Conferința este dedicată prezentării unui proiect de succes, BIO WOOD NET, proiect care a adus o finanțare de aproape 4 milioane EUR, care s-au împărțit la 7 companii din regiune, fiecare având un rol diferit în lanțul valoric, de la pădure, la produs finit din lemn.
„Acest proiect demonstrează nevoia unei abordări integrate atât în registrul politicilor publice destinate acestui sector industrial, cât și în construcția politicilor economice ale companiilor aflate pe acest lanț valoric”, spun cei de la PRO WOOD.
Vor susține discursuri și prezentări András Róbert, OSR Zetea, Bagoly Miklós-Levente, președinte PRO WOOD, Ciprian Dumitru Muscă, ASFOR.
Prezentarea proiectului BIO WOOD NET va fi făcută de Kádár Rezső, managerul clusterului.

Printre invitați vor fi decanul Universității SAPIENTIA, Facultatea de Științe ale Vieții și Sport, Sfântu Gheorghe, dr. Náhlik András, decanul Facultății de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului din cadrul Universității „Transilvania” Brașiv, conf. dr. ing. Alin Olărescu, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai autorităților locale și județene, parlamentari, șefi de ocol. Nu vor lipsi nici cei de la Asociația Proprietarilor de Păduri din Estul Transilvaniei (APAPET), reprezentați inclusiv prin președintele Porzsolt Levente.
Merită menționat că OSR Zetea este unul dintre cele mai inovatoare ocoale silvice private din România. Își vor mări capacitatea de producere a puieților forestieri prin PNRR, organizează frecvent sesiuni de instruire pe diverse teme (dăunători, educație silvică, protecția pădurilor etc), s-au acreditat pentru a organiza cursuri de pădurari.

Ei gestionează un fond forestier de 21.580 hectare.
Faptul ca va avea loc maine, in judetul Harghita, Conferinta cu tema „Lant valoric sustenabil in industria lemnului” organizata de Clusterul regional PRO WOOD si Asociatia Forestierilor din Romania, este o veste foarte buna pentru aceasta industrie. Cu ajutorul proiectului BIO WOOD NET si a finantarii de 4 milioane EUR, impartita la 7 companii din regiune, se demonstreaza nevoia unei abordari integrate in politicile publice si economice ale sectorului lemnului. Este incurajator sa vedem ca reprezentanti importanti precum OSR Zetea, Universitatea SAPIENTIA sau APAPET vor fi prezenti la conferinta. Este un pas important in dezvoltarea si imbunatatirea acestui domeniu vital pentru economia tarii noastre. Sunt convins ca prezentarea proiectului de succes va inspira si alte companii sa se implice in acest lant valoric sustenabil si sa contribuie la cresterea calitatii produselor din lemn. O astfel de initiativa merita toata admiratia noastra si sper sa vedem si alte astfel de proiecte inovatoare in viitorul apropiat.