DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

Controale și amenzi ale Gărzii Forestiere în Ialomița, Ilfov și Teleorman

Recomandate

În perioada 01-17 noiembrie 2021, reprezentanții Gărzii Forestiere București au efectuat acțiuni de verificare si control în suprafețe din fondul forestier național, pe raza de activitate a mai multor ocoale silvice de stat și private, anunță Ministerul Mediului.

În urma controlului de fond efectuat în trupul de pădure Săftica situat în raza jud. Ilfov, fond forestier proprietate privată pentru care sunt asigurate serviciile silvice de pază de către Ocolul Silvic Muntenia, inspectorii de mediu au constatat un număr de 29 de cioate provenite în urma tăierilor ilegale, al căror volum total a fost de 69,388 mc iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 88923 lei. În acest caz vor fi sesizate organele de cercetare penală competente cu privire la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori.

De asemenea, a fost asigurată asistența în efectuarea controalelor de fond în 3 cantoane silvice în fondul forestier național proprietate publică a statului administrat de Ocolul Silvic Fetești, situat în raza jud. Ialomița. În urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori tăiați ilegal al căror volum total a fost de 64,625 mc, iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 20.009 lei. Valoarea prejudiciului a fost imputată pădurarilor titulari de canton.

Totodată, a fost asigurată asistența în efectuarea unui număr de 51 controale de fond în suprafețe de fond forestier de stat și privat, arondate la 2 cantoane silvice pentru care sunt asigurate serviciile silvice de către Ocolul Silvic Roșiori de Vede, situat în raza jud. Teleorman. În urma verificărilor efectuate au fost identificate mai multe cioate de arbori tăiați ilegal al căror volum total a fost de 3,3 mc iar valoarea totală a prejudiciului a fost de 2.268 lei. Valoarea prejudiciului a fost imputată pădurarilor titulari de canton.

În urma verificării operatorilor economici cu privire la spațiile de depozitare a materialelor lemnoase din raza de activitate a Gărzii Forestiere București, în perioada menționată au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 41000 lei, fiind confiscată o cantitate de 13,87 mc cherestea rășinoase și 51,5 mc de lemn de foc.

Sursa: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi