DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

22.6 C
București
16.3 C
Sibiu
19.3 C
Suceava
20.3 C
Covasna
19 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
17.1 C
Bistrița
20.5 C
Râmnicu Vâlcea
marți, octombrie 8, 2024

Creșterea animalelor sălbatice pentru blană, interzisă în Irlanda

Recomandate

Fermele din Irlanda care cresc animale pentru blană vor fi închise în curând, după ce proiectul de lege pentru interzicerea lor a trecut de dezbaterea parlamentară de aseară.

Proiectul va merg la președintele Michael D Higgins și, dacă va fi semnat, va deveni lege.

Legea interzice creșterea sau deținerea animalelor exclusiv pentru vânzarea sau fabricarea de produse din piele sau blană. Licențele existente pentru creșterea animalelor în acest scop vor fi revocate, iar firmele care se vor închide vor primi compensații. Mai exact, vor primi bani pentru pierderea de venituri, pentru a acoperi costurile de demolare a infrastructurilor fermelor și alte costuri aferente.

„Fermele de blănuri” au fost de multă vreme o problemă controversată în Irlanda, grupurile care militează pentru protecția animalelor deplângând creșterea și uciderea nurcilor doar pentru blana lor.

De-a lungul anilor, unii activiști au mers la ferme pentru a elibera nurcile din cuști, inclusiv în Donegal în 2010, unde au fost eliberate până la 5.000 de nurci, dintre care multe au scăpat în sălbăticie.

Pe lângă grupurile de protecție a animalelor, Partidul Verzilor a militat de mult timp pentru interzicerea acestor ferme, iar aprobarea proiectului de lege a fost salutată de ministrul de stat pentru Mediu și Agricultură, senatorul Pippa Hackett.

„S-a scris istorie azi, când proiectul de interzicere a fermelor de blănuri a trecut de Parlament. Acum îi revine președintelui misiunea de a promulga legea. Este ceva pentru care Partidul Verzilor a luptat mult și din greu și sunt mândră că fac parte din guvernul care a adoptat această lege. Mai sunt multe de făcut pentru bunăstarea animalelor, dar acesta este un pas cu adevărat important”, a spus ministrul.

În prezent există trei ferme de nurci în Irlanda – Donegal, Laois și Kerry, unde sunt crescute aproximativ 150.000 de nurci pentru blană.

Foto: acdb.ro

Sursa: rte.ie

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi