DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

20.2 C
București
16.2 C
Sibiu
12.2 C
Suceava
14.7 C
Covasna
16.3 C
Piatra Neamț
15.5 C
Braşov
11.8 C
Bistrița
18.2 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, martie 29, 2024

Cum a fost 2022, ce ne așteaptă în 2023? Oana Bodea, CEO Kronospan: „Industria lemnului e esențială pentru dezvoltare”

Recomandate

Forestmania.ro a lansat întrebarea „Cum a fost 2022, ce ne așteaptă în 2023?” mai multor specialiști din silvicultură și industria forestieră. Ca la orice final de an și începu de an nou, este importantă viziunea branșei: facem un scurt bilanț al lui 2022 și încercăm să anticipăm ce urmează în 2023. Redăm răspunsurile dumnealor așa cum le-am primit, fiecare fiind concentrat pe domeniul propriu de activitate. Azi publicăm răspunsul doamnei Oana Bodea, CEO al Kronospan România.

„Anul 2022 a fost marcat de instabilitate și incertitudine. Costurile materiilor prime au crescut, prețurile la electricitate și gaz au explodat, costurile logistice au fost majorate, comportamentul cumpărătorilor s-a modificat, industria construcțiilor a încetinit.

Instabilitatea s-a tradus în 2022 prin imprevizibilitatea prețurilor, o lipsă totala de predictibilitate a costurilor și bugetelor (inclusiv de la o săptămână la alta) și o creștere masivă a costului vieții pentru toată lumea.

Am fost nevoiți să luăm măsuri de redresare, să fim flexibili și să ne adaptăm. Cred că acesta va fi cuvântul de ordine și pentru 2023: adaptabilitate la noile situații din piață, atenție sporită la sustenabilitate și la noile tehnologii, implementare de soluții digitale acolo unde se poate, pentru a face față crizei forței de muncă.

Mai mult decât alții, noi la Kronospan suntem pregătiți să facem față oricăror provocări viitoare printr-o gamă de produse diversă și sustenabilă, prin soluții inovative care le înlocuiesc pe cele tradiționale cu amprentă de carbon ridicată, printr-o atenție sporită pe service și pe flexibilitate în ceea ce privește piețele în care lucrăm.

Suntem, de asemenea, pregătiți să facem față inflației și să controlăm costurile prin creșterea până la 100% a gradului de material lemnos reciclat integrat în produsele noastre și prin producerea de energie electrică cu panouri fotovoltaice în locațiile noastre din România.

Prin Fundația Kronospan vom continua să derulăm proiectele de protecția mediului și de susținere a educației tinerilor, în care am investit până acum peste 3 milioane de euro.

Le mulțumesc partenerilor noștri pentru colaborarea din acest an și le urez un 2023 de succes!

Cred că industria lemnului din România, cu toate ramurile ei, cu tradiția și oamenii care o fac să existe, este esențială pentru dezvoltarea economică a țării – de aceea am convingerea ferma că trebuie să fim cu toții implicați în redresarea și modernizarea acestei industrii”.

Oana Bodea este doctor în istorie, absolventă a Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Este CEO al companiei Kronospan, producător global de plăci pe bază de lemn care operează în România în două fabrici, la Brașov și Sebeș și au în jur de 1.000 de salariați.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi