DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

20.1 C
București
21.3 C
Sibiu
15.1 C
Suceava
17.9 C
Covasna
13.5 C
Piatra Neamț
15.7 C
Braşov
16.8 C
Bistrița
17.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, octombrie 4, 2024

Dezbatere la Parlament despre viitorul pădurilor românești

Recomandate

Parlamentarii USR Diana Buzoianu, Adrian Giurgiu și Aurel Oprinoiu organizează astăzi, la Parlament, o Masă rotundă cu tema „Viitorul pădurilor din România”, cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor.

„În acest moment suprafața împădurită din România este de aproximativ 7 milioane de hectare, o cifră care include inestimabile hectare de păduri rare la nivel european, cele mai întinse păduri de fagi din Europa, dar și păduri periurbane ce constituie adevărați plămâni pentru milioane de români care trăiesc în zonele metropolitane.

Aceste fabrici naturale de oxigen, neprețuite în era încălzirii globale, se află, din păcate, sub constante amenințări: de la tăieri ilegale, la practici forestiere iresponsabile și până la nerespectarea ariilor protejate. Eforturile din ultimii ani pentru a opri aceste fenomene trebuie recunoscute, însă, este clar că trebuie să muncim în continuare pentru a proteja pădurile noastre și pentru următoarele generații.

Ne dorim să ne implicăm activ în combaterea acestor fenomene, să oferim tot sprijinul posibil executivului, de aici, din Parlament. Pe data de 21 martie sărbătorim ziua internațională a pădurilor, iar cu acest prilej, vă invităm de la ora 18:00 la o discuție privind viitorul pădurilor în România”, se arată în invitație.

Contactat de forestmania.ro, deputatul Adrian Giurgiu a spus că a invitat la dezbatere foarte multe persoane implicate în acest domeniu, printre care reprezentanți ai producătorilor de mobilă, Romsilva, universități, dar și ai organizațiilor de proteția mediului sau activiști de mediu.

„Vrem să vedem cum ne aliniem, care ne sunt prioritățile, ce măsuri trebuie să luăm pentru bunăstarea pădurii, atât din punct de vedere al mediului, cât și al comunităților. De la păduri avem cu toții beneficii, iar lemnul este o resursă valoroasă, pe care trebuie să o gestionăm eficient. Este important ca dintr-un metru cub de lemn să scoți mobilă sau viori de mii de euro, nu să îl vinzi ca materie primă cu 200 de euro. Noi exportăm materie primă scumpă și importăm mobilă ieftină. Avem comunități sărace din care pleacă lemn valorors. Or acea valoare trebuie să se regăsească în buzunarele cetățenilor din acele zone”, ne-a explicat Adrian Giurgiu.

Din partea Ministerului Mediului va fi prezent la discuții Levente Porzsolt, consilierul lui Tánczos Barna, iar de la Asociația Forestierilor din România va participa președintele Ciprian Dumitru Muscă.

Masa rotunda se va desfășura cu prezența fizică a invitaților la sala Comisiei pentru Mediu din Senat, de la ora 18.00.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi