DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

3.4 C
București
1.3 C
Sibiu
2.3 C
Suceava
-0.3 C
Covasna
2.1 C
Piatra Neamț
-1.5 C
Braşov
1.2 C
Bistrița
2.7 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 2, 2024

Direcția Silvică Bihor și-a făcut magazin online. Vinde produse bio din „grădina pădurii”

Recomandate

Direcția Silvică Bihor a deschis, de ieri, propriul magazin online din care orădenii pot comanda o mulțime de produse bio cum ar fi ciuperci, cătină sau alune. Cei de la Direcția Silvică au parteneriate cu firme locale care dețin linii de congelare și ambalare, ei livrând materia primă. Magazinul se adresează deocamdată doar celor care locuiesc în municipiul Oradea.

În magazinul online se găsesc însă și produse care nu provin din pădure, cum ar fi dulcețuri sau alte conserve. Contactat de forestmania.ro directorul Direcției, ing. Teodor Ioan Suciu, a explicat că e vorba de susținerea producătorilor locali.

„Sunt produse în județul nostru, în sistem privat, de producători locali. Sunt deja testate pe piață, se cer și sunt de calitate. Am încercat să stimulăm interesul pentru produsele locale, să fim un suport pentru micii producători”, ne-a explicat șeful Direcției.

În acest moment, Direcția nu dispune de linii tehnologice pentru congelare și ambalare a fructelor de pădure, deși și-ar dori.

„Speram ca prin PNRR să fie acoperită și această componentă, dar am văzut că s-a mers doar pe partea verde, de puieți, pepiniere și împăduriri. Era bine să fi avut investiții și aici, pentru că multe direcții au centre de colectare. Este greu, mai ales cu forța de muncă. Pentru că sortarea se face manual… Ar fi ideal să avem o linie automatizată pentru sortare. Pentru ciuperci e nevoie de o tehnologie superioară. Partenerii noștri de exemplu, au un sistem în care ciupercile sunt criogenate prin pulverizare cu azot lichid, îngheață în șase minute. La noi în centre durează ore. Lucrurile pot evolua, ne-am putea specializa fiecare direcție pe câte un produs”, a mai detaliat Teodor Suciu.

Deschis ieri, magazinul online al Direcției Silvice Bihor a avut deja primele patru comenzi.

Iată câteva prețuri: o caserolă cu afine de 500 de grame costă 14 lei, o punguță de 250 de grame cu alune de pădure costă 6,9 lei, iar un kilogram de cătină congelată costă 22 de lei.

Dacă vreți să aruncați o privire, dați un click AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi