DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Direcția Silvică Caraș-Severin cumpără 170 de pistoale cu glonț de 9×19 mm

Recomandate

Direcția Silvică Caraș – Severin a decis achiziționarea de arme letale în vederea dotării personalului silvic cu atribuții de pază a fondului forestier prin procedură de achiziție publică, a precizat șeful Biroului Pază și Protecția Pădurilor din cadrul instituţiei judeţene, Sebastian Popovici, citat de radioresita.ro.

În urma unei analize efectuată în vederea identificării zonelor cele mai expuse tăierilor ilegale și sustragerilor de materiale lemnoase de la nivelul direcției silvice, s-a decis ca în primă fază să se achiziționeze un număr de 170 pistoale, urmând ca acestea să fie distribuite personalului silvic din zonele cu risc ridicat. Pentru utilizarea acestor arme personalul cu atribuții pe linie de paza fondului forestier din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin este avizat în vederea dotării cu armament de către Inspectoratul de Poliție Județean Caraș – Severin.

Este vorba de pistoale cu glonț de calibrul 9x19mm (170 de bucăți), încărcătoare (2 bucăți de pistol), vergea, perie curățare pistol, dispozitiv de încărcare rapidă, muniție: cartușe cu glonț (6800 de bucăți) și 170 de bucăţi de tocuri pentru centură compatibile cu modelul de pistol. Pentru toate acestea, Direcția Silvică din Caraș-Severin investeşte 355.470 lei, ofertele fiind așteptate până în data de 10 ianuarie 2022, iar atribuirea urmând să se facă pe baza prețului cel mai scăzut. Sunt așteptați cu oferte operatori economici români sau străini care au dreptul de a comercializa și transporta arme și muniții.

„În vederea exercitării atribuțiilor de serviciu, personalul silvic a fost dotat cu arme letale din cele mai vechi timpuri care atestă administrarea pădurilor, dar, urmare modificării cu câțiva ani în urmă a unor prevederi legislative, ocoalele silvice nu au mai fost autorizate să dețină un anumit model de arme cu țeavă lungă, fiind nevoiți să le retragem din uz. La această dată Direcția silvică deține doar 42 de pistoale destinate exercitării atribuțiilor de pază de către personalului silvic”, a mai subliniat Sebastian Popovici – șeful Biroului Pază și Protecția Pădurilor din cadrul instituţiei judeţene.

Sursa: Direcția Silvică Caraș Severin, radioresita.ro.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi