DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

15.5 C
București
21.3 C
Sibiu
15.1 C
Suceava
17.9 C
Covasna
13.5 C
Piatra Neamț
15.7 C
Braşov
16.8 C
Bistrița
17.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, octombrie 4, 2024

Direcția Silvică Vâlcea plantează peste 260.000 de puieţi din pepinierele proprii

Recomandate

„Luna plantării arborilor” a demarat la Vâlcea cu o întâlnire cu presa în care conducerea Direcției Silvice a expus planurile pe termen scurt și mediu.

Așa cum se știe, „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR“ se derulează în fiecare an între 15 martie -15 aprilie și este perioada în care silvicultorii derulează o serie de activități care au în prim plan evidențierea rolului și importanței pădurii.

„Acţiunile pe care le desfășoară Direcţia Silvică Vâlcea au ca obiectiv conştientizarea populaţiei despre necesitatea asigurării integrităţii şi dezvoltării pădurilor, împădurirea terenurilor forestiere goale, igienizarea lizierelor şi a traseelor drumurilor ce străbat fondul forestier, cu participarea ONG – urilor şi în special a generației tinere”, a spus directorul Direcției, Gheorghe Mihăilescu.

Din suprafaţa aflată în administrarea Direcţiei Silvice Vâlcea, 94.279 hectare sunt proprietate publică a statului (68 %) iar 44.583 hectare (32 %) reprezintă fond forestier privat reconstituit ca urmare a aplicării legilor fondului funciar. Au mai fost preluate în pază 20.779 hectare păduri particulare, în baza prevederilor art. 16 din Codul Silvic – păduri pentru care nu se cunosc actualii proprietari și pentru care serviciile de pază sunt decontate de către stat.

Regenerarea pădurilor în anul 2022

Pentru fondul forestier proprietate publică a statului precum și pentru cel aflat în administrare, planurile Direcției Silvice Vâlcea pentru anul 2022  sunt următoarele:

  • împăduriri integrale: 33 hectare, din care în această primăvară 33 hectare în fond forestier de stat;
  • completări în plantaţii – fond forestier de stat, urmare a pierderilor normale şi a celor cauzate de calamităţile naturale (secetă) din anul trecut: 27 hectare, din care 27 hectare în plantaţii din fond forestier, toate programate pentru campania din primăvară;
  • regenerări naturale în suprafeţe de pădure de stat în care s-au efectuat tăieri cu regenerare sub masiv sau în crâng: 125 hectare din care 44 hectare pentru această primăvară.

„Suprafeţele de împădurit din această primăvară sunt răspândite în tot județul, în special în locurile de pe care s-au efectuat tăieri rase la arboretele în curs de uscare sau ajunse la vârsta exploatabilității. Derularea în bune condiții a activității de regenerare a pădurii presupune existența în același timp a trei tipuri de resurse: umane, financiare şi materiale. În această primăvară vom planta peste 263 mii de puieţi toți provenind din pepinierele proprii. Vom livra un număr de 41 mii puieţi de stejar, 16 mii de puieţi de gorun, 7 mii puieţi de larice, 7 mii puieţi de paltin, 5 mii de puieţi de cireș, 6 mii puieți de frasin la unităţile Regiei Naţionale a Padurilor-Romsilva”, a mai detaliat șeful Direcției.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi