DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

1 C
București
-2.1 C
Sibiu
-2.6 C
Suceava
-7.1 C
Covasna
-4 C
Piatra Neamț
-2.6 C
Braşov
-6.6 C
Bistrița
-1.3 C
Râmnicu Vâlcea
luni, ianuarie 13, 2025

Euronews: Cum protejăm pădurile? Renunțăm la hârtie, carne, ulei de palmier

Recomandate

Portalul EuroNews indică șase pași prin care oamenii ar putea, prin mici obiceiuri zilnice, să protejeze fondul forestier global. Cele șase sfaturi îi aparțin lui Jos Battle, patronul unui magazin online de produse bio, care, la rândul său, spune că la aceste concluzii au ajuns experții în păduri și biodiversitate.

Iată care sunt cele șase măsuri la îndemâna oricui:

Renunțați la hârtie

Multe companii încurajează acum tranzacțiile fără hârtie, fie că primesc chitanțele și facturile prin e-mail de la comercianți, fie trimit  facturi și contracte în format digital partenerilor și clienților.

Trebuie să alegem opțiunea „fără hârtie” în locul uneia fizice, pentru a ajuta la diminuarea risipei de hârtie. Tranzacțiile zilnice – cum ar fi bonurile primite la magazine – reprezintă cantități uriașe de hârtie utilizate în fiecare an. Reducerea lor ar avea un impact uriaș asupra salvării pădurilor noastre.

Cumpărați produse reciclate și reciclați-le și pe acestea

Produsele reciclate necesită puține sau deloc materii prime pentru a fi create, ceea ce înseamnă că sunt necesari mai puțini arbori pentru fabricarea lor. Dacă vom continua să cumpărăm produse noi, resursele naturale se vor epuiza în cele din urmă.

Este la fel de important să reciclezi acolo unde poți, astfel încât mai multe companii să poată produce produse reciclate și să ofere o a doua viață materialelor de calitate.

Achiziționați produse din lemn certificat FSC

Nevoia noastră constantă de lemn înseamnă că, din păcate, industria lemnului este în mare parte nesustenabilă, doar 8% din pădurile lumii fiind protejate. Alegând lemn certificat Forest Stewardship Council (FSC) (ai grijă la eticheta FSC), ne asigurăm că lemnul folosit provine dintr-o pădure bine gestionată și protejată.

Mâncați produse pe bază de plante de câteva ori pe săptămână

Agricultura cauzează 80% din activitatea mondială de defrișare, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură. În timp ce defrișările au loc atât pentru creșterea animalelor, cât și pentru culturi, consumul unei diete bazate pe plante, acolo unde este posibil, ar putea reduce această cifră cu cel puțin 14%.

Creșterea animalelor necesită cantități uriașe de teren. Reducând consumul de carne puteți contribui la protejarea pădurilor noastre.

Evitați produsele care conțin ulei de palmier

Uleiul de palmier se găsește într-o mare varietate de produse, de la alimente la produse cosmetice. Cu toate acestea, producția de ulei de palmier este extrem de dăunătoare mediului. Nu numai că îndepărtează porțiuni mari de pădure, ci și contribuie la producerea de gaze cu efect de seră deoarece mulți incendiază terenurile pentru a face loc mai rapid fermelor.

Ca urmare a acestei defrișări în masă, cultivarea uleiului de palmier distruge habitatele, inclusiv pe cele ale speciilor pe cale de dispariție, precum urangutanul și rinocerul de Sumatra. Verificați compoziția unui produs înainte de a cumpăra și optați pentru produse fără acest ingredient.

Investiți în companii care militează pentru sustenabilitatea pădurilor

Cercetați piața și cumpărați de la companii care susțin pădurile. Fie că o fac prin plantarea de arbori la fiecare comandă (asigurați-vă că sunt scheme legitime, nu înșelătorii), fie că protejează terenurile de defrișări sau au campanii active împotriva defrișărilor.

Dacă urmați aceste sfaturi și obiceiuri zi de zi, veți sprijini pădurile și veți încuraja companiile să-și reducă impactul asupra mediului precum și defrișările.

Sursa: euronews.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi