Cei care vor să se înscrie la Facultatea de Silvicultură din Brașov au la dispoziție, în sesiunea de admitere din iulie, 164 de locuri fără taxă și 152 cu taxă (Silvicultură / Exploatări forestiere / Cinegetică).
Taxa de înscriere pentru toate programele de licență (IF și ID) este de 200 de lei, iar taxa de școlarizare pentru toate programele de licență (IF și ID): 3. 500 de lei/an.
De ce să studiezi Silvicultura sau Măsurători terestre și cadastru la Brașov?
La solicitarea forestmania.ro, prodecanul Facultății de Silvicultură Brașov, conf. dr. ing. Florin Hălălișan, a răspuns la întrebarea „De ce ar veni un absolvent de liceu să studieze Silvicultura la Brașov?” Redăm răspunsul dumnealui:
„Situat în centrul țării, Brașovul este un oraș de munte, plin de veselie și turiști curioși. Oriunde ai fi în țară, până la Brașov nu faci mult. Muntele Tâmpa, Biserica Neagră, Piața Sfatului, Centrul Vechi, Poiana Brașov – sunt câteva dintre destinațiile turistice care fac din Brașov al doilea cel mai vizitat oraș din România. Plin de verde, Brașovul atrage prin armonia între pădurile impresionante și arhitectura clădirilor vechi. Plin de viață, în Brașov îți vei găsi mulți prieteni cu care poți avea multe activități: de la activități în natură sau practicarea sporturilor montane la vizitarea obiectivelor turistice locale sau excursii în împrejurimile Brașovului (Țara Bârsei). Așadar, la Brașov nu ai cum să te plictisești, cu siguranță te vei regăsi în liniștea pădurii sau în atmosfera de vis a unui oraș istoric.
Situată în Centrul vechi al orașului Brașov, la poalele Muntelui Tâmpa, Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere primește anual studenți din toate județele țării. Din Vest (Arad) până în Est (Constanța) sau Nord (Maramureș) până în Sud (Olt), tinerii absolvenți de liceu încep o nouă viață la Brașov. Anual, peste 200 de noi studenți aleg să studieze Silvicultura sau Ingineria geodezică la Brașov. Aleg aceste specializări, la Brașov, din pasiune și curaj: pasiunea pentru pădure și curajul de a alege un nou oraș. Putem spune că aceste atribute unesc studenții noștri. După cei 4 ani de licență (plus încă 2 de master în cele mai multe cazuri), studenții fie rămân la Brașov, fie se reîntorc în zona natală, însă cu experiențe unice și cu mult mai mult curaj.
Așadar, dacă pădurea este pasiunea ta și ai curaj, te așteptăm la Brașov (admitere on-line, până în 16 iulie 2022)! Fie la ciclul de licență (Silvicultură sau Măsurători terestre și Cadastru), fie la ciclul de master (Managementul ecosistemelor forestiere (în limba română), Managementul sistemelor tehnice în exploatări forestiere (în limba română) sau la Multiple purpose Forestry (în engleză). Te așteptăm să faci parte din familia noastră, căminul 9 fiind doar al studenților facultății noastre.
Ce mai oferim?
De la numeroase locuri fără taxă (de ex. la licență: 164 Silvicultură; 40 Măsurători terestre și cadastru), burse, cazare în cămin și colegi de nădejde la stagii de practică la Bazele didactice proprii și cursuri susținute de cadre didactice recunoscute în domeniul silviculturii pe plan național și internațional. Și să nu uităm de Brașov, orașul de care te vei îndrăgosti. Te așteptăm! Aceasta este promisiunea noastră, trebuie doar să îți descoperi pasiunea și să ai curaj!”, este mesajul conf. dr. ing. Florin Hălălișan, prodecanul cu studenții și mediul socio-economic.
Calendarul admiterii
Sesiunea iulie 2022
Până în 16 iulie, ora 13:00 – Înscriere (exclusiv online, pentru toți candidații)
- 11-17 iulie – Validarea dosarelor
- 21 iulie – Afișarea rezultatelor (liste faza I)
- 22-25 iulie, ora 13:00 – Confirmarea locurilor (faza I)
- 26 iulie* – Afișarea rezultatelor în urma redistribuirii (liste faza II)
- 26-28 iulie, ora 13:00 – Confirmarea locurilor (faza II)
- 28 iulie* – Afișarea rezultatelor finale** (faza finală)
- 29 iulie – 1 august, ora 13:00 – Confirmarea locurilor
- 2 septembrie – Publicarea locurilor rămase libere pentru sesiunea septembrie 2022
*Pentru perioada de depunere a actelor în vederea confirmării locurilor, respectiv plata primei tranșe a taxei de școlarizare, vă rugăm să consultați cu atenție contractul de admitere.
**Toți candidații din listele de așteptare vor fi declarați respinși
Condiții de admitere
Pentru toate programele de studii (învățământ la zi și învățământ la distanță), admiterea se face pe bază de dosar: 100% media examenului de bacalaureat.
La medii egale, departajarea se face în funcție de nota obținută în cadrul examenului de bacalaureat la una dintre disciplinele: Matematică, Biologie, Fizică, Limba și Literatura Română – proba scrisă, în ordinea precizată.
Număr de locuri
Specializare: Silvicultură / Exploatări forestiere / Cinegetică
- Fără taxă: 164
- Cu taxă: 152
- Rromi: 0
- Pentru absolvenții liceelor din mediul rural: 3
- Români de pretutindeni (cu bursă): 1
- ID (doar specializarea Cinegetică): 100.
- IFR: 0.
Specializare: Măsurători terestre și cadastru
- Fără taxă: 40
- Cu taxă: 6
- Rromi: 0
- Pentru absolvenții liceelor din mediul rural: 3
- Români de pretutindeni (cu bursă): 1
- ID: 0
- IFR: 0.
Acte necesare pentru înscriere pentru absolvenții de liceu
- Fișa de înscriere din aplicația informatică a UniTBv
- Diploma de bacalaureat (sau diploma echivalentă cu aceasta) copie scanată
b) Suplimentul la diploma de bacalaureat / Foaia matricolă copie scanată.
c) Adeverința care înlocuiește diploma de bacalaureat, doar pentru candidații care au susținut examenul de bacalaureat în 2022. - Certificatul de naștere (copie scanată);
- Cartea de identitate (copie scanată) – pentru cetățenii români cu domiciliul în România;
- Dovada plății taxei de înscriere (în cazul în care nu s-a făcut plata cu cardul prin intermediul platformei de admitere);
- Adeverință medicală tip, eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că posesorul este apt, din punct de vedere medical, pentru studii (copie scanată);
- Copie scanată după certificatul de căsătorie, pentru candidatele căsătorite. Înscrierea la concurs se face după numele din certificatul de naștere;
- Adeverință din care rezultă proveniența din sistemul de protecție socială, pentru cei aflați în această situație (copie scanată).
Candidații care au fost declarați admiși pe un loc finanțat de la buget, vor aduce la sediul facultății diploma în original în termenele prevăzute în calendarul admiterii pentru confirmarea locului. Aceste documente pot fi aduse și de un împuternicit al candidatului, în baza unei procuri simple, redactate de candidat.
În perioada admiterii dispensarul studențesc va funcționa conform programului normal, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.
Sursa info și detalii: silvic.unitbv.ro