DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

4 C
București
2.9 C
Sibiu
3.3 C
Suceava
4.6 C
Covasna
3.5 C
Piatra Neamț
1.8 C
Braşov
4.4 C
Bistrița
4.9 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 2, 2024

FOTO. Tornator a inaugurat o Potecă Tematică în Parcul Natural Bucegi

Recomandate

Compania finlandeză Tornator, specializată în administrarea de fond forestier, a inaugurat ieri, în Parcul Natural Bucegi, o Potecă Tematică pe care au denumit-o „The Flying Dragon” („Dragonul zburător). Evenimentul a avut loc în prezența Excelenței sale, doamna ambasador al Finlandei, Marjut Akola, care, de altfel, a și tăiat panglica noii poteci.

Au fost prezenți partenerii Tornator de la Parcul Natural Bucegi, ocoale silvice, echipa din România, dar și reprezentanții din Finlanda ai firmei, country managerul pe România, Zoltan A. Kosy și Henrik Nieminen, CEO Tornator Finalnda.

Înainte de a inaugura poteca, cei de la Tornator au organizat o acțiune simbolică de plantare.

Au fost plantați puieți containerizați de larice și câțiva scoruși.

Acesta este un puiet de larice plantat de forestmania.ro!

Poteca Tematică „The Flying Dragon” se întinde pe un kilometru și a fost instalată într-o pădure de molid proprietate a Tornator.

Este practic un drum prin pădure, mărginit de crengi, în care au fost instalate suporturi cu informații despre floră și faună.

Poteca este destinată în principal copiilor și face parte dintr-un proiect mai amplu al Tornator referitor la educația pentru pădure în rândul celor mici.

Una dintre persoanele implicate în acest proiect este inginerul silvic Szaboné Sandi Melinda. Ea a oferit detalii, pentru forestmania.ro, despre noua potecă.

„Este vorba despre o potecă situată în pădurea-parc Tornator din parcul Natural Bucegi, în zona Padina – Peștera, care are scop de recreere. Avem un parteneriat cu cei de la administrația Parcului, pentru că ei vor fi cei care vor orienta grupurile de copii și de turiști pe această nouă potecă.

Am avut în vedere să oferim celor care intră în pădure suficiente informații despre ceea ce văd în jur, astfel încât să afle date despre parc, despre vegetație. Există și un QR code cu ajutorul căruia, odată citit de telefonul mobil, poți vedea imagini filmate din dronă cu întreaga zonă și cu vârfurile muntoase din acest minunat Parc Natural Bucegi”, a explicat Szaboné Sandi Melinda.

Cei de la Tornator nu sunt la prima colaborare cu administrația Parcului Natural Bucegi. După cum a explicat country managerul pe România al companiei, Zoltan A. Kosy, în urmă cu câțiva ani a avut loc un schimb de experiență organizat în Finalnda, în cadrul căruia o echipă a Parcului a petrecut o săptămână în Filnanda și au vizitat o potecă similară de acolo, dintr-o pădure administrată de stat.

„Poteca este interactivă, oferă informații în limbile română și engleză, este ușor de parcurs în partea de jos și ceva mai dificil în partea de sus, dar nu foarte… Sunt și informații despre oamenii care lucrează în pădure, despre peisaje, tipuri de sol, biodiversitate”, a explicat el.

A doua potecă a Tornator

Forestmania.ro a participat, anul trecut, la un eveniment al Tornator pe prima potecă tematică pe care au creat-o în țara noastră, cea din zona Oituz. Ca și aceasta, oferă informații despre viețuitoarele pădurii.

Detalii, AICI.

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi