DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

4 C
București
2.9 C
Sibiu
3.3 C
Suceava
4.6 C
Covasna
3.5 C
Piatra Neamț
1.8 C
Braşov
4.4 C
Bistrița
4.9 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 2, 2024

Grup de lucru pentru Strategia Forestieră Națională

Recomandate

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a organizat ieri o ședință pentru constituirea unui Grup de lucru în scopul continuării și finalizării procesului de realizare a Strategiei Forestiere Naționale.

La ședința condusă de secretarul de stat Sorin Banciu au participat  reprezentați ai ministerului, dar și ai altor autorități și organizații cu responsabilități în domeniul forestier: AAP, RNP și WWF.

ASFOR a fost reprezentată de Ciprian Muscă (președinte) și Gabriela Baban, masterand al Universității Transilvania din Brașov, care a asigurat secretariatul unui dintre Grupurile de Lucru care au elaborat ultima formă a Strategiei Forestiere Naționale. De la această formă se va pleca în încercarea de a finaliza și adopta o Strategie Forestieră Națională.

„ASFOR susține direcțiile de acțiune deja conturate care ar trebui atinse prin Strategia Forestieră Națională. Acestea privesc direct sectorul forestier care are o serie de nevoi concrete și justificate pentru dezvoltare. Pe scurt, sectorul forestier are nevoie de:

•        Viziune integrată care să țină cont de un just echilibru între funcțiile economice, sociale și de mediu ale pădurii.

•        Viziune legată de folosirea lemnului în special în lupta cu schimbările climatice. Soluția este testată și aplicată în România de sute de ani – construcții din lemn.

•        Utilizarea lemnului în cascadă pentru a asigura stocarea carbonului pe termen lung.

•        Investiții în accesibilizare și monitorizare a fondului forestier care să asigure o bună administrare, creșterea capacității de pază și intervenție pentru protecția fondului forestier.

•        Soluții de achiziții de utilaje moderne și prietenoase cu mediul.

•        Proprietari puternici și o administrație silvică profesionistă.

•        Finanțare. Fondurile europene trebuie să fie parte importantă a soluției.

ASFOR susține documentul de viziune „România Verde în 10 pași”. O viziune care susține abordări curajoase, menite să rezolve probleme sistemice, să schimbe imaginea sectorului și să ofere dezvoltare pe termen lung.

Ne dorim o Românie verde, prosperă, cu o economie bazată pe lemn care să asigure păduri valoroase și comunități puternice!”, se arată în comunicatul transmis redacției forestmania.ro de ASFOR, la finalul ședinței.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi