Grupul canadian CanFor reduce producția de cherestea la fabrica din Suedia

0
578

Compania Vida AB din Suedia, deținută în proporție de 70% de gigantul Canadian CanFor, anunță reducerea capacităților de producție din Suedia, ca răspuns la scăderea cererii de pe piață pentru produse din lemn.

Programele de operare reduse vor intra în vigoare începând cu 12 septembrie și vor avea ca rezultat o scădere cu 15% a capacității de producție, anunță compania canadiană și portalul globalwood.org.

„Inflația și ratele ipotecare în creștere în Europa, care se așteaptă să persiste, au un impact asupra cererii de cherestea și, prin urmare, reducem capacitatea de producție. Ne angajăm să continuăm să satisfacem nevoile clienților noștri”, a spus Don Kayne, președinte și CEO CanFor.

Scăderea capacității de producție se va realiza prin reducerea turelor de lucru. Compania va continua să evalueze și să facă ajustări ale programelor de operare pe baza modificărilor cererii de pe piață. Reprezentanții firmei spun însă că nu văd semne că piața și consumul vor crește în viitorul apropiat.

CanFor este o companie-lider de produse forestiere integrate, cu sediul în Vancouver, British Columbia și sucursale în Alberta, Carolina de Nord și de Sud, Alabama, Georgia, Mississippi, Arkansas și Louisiana, precum și în Suedia, cu o cotă de 70% în Vida Group.

CanFor produce în principal cherestea de fag și deține, de asemenea, o participație de 54,8% în Canfor Pulp Products Inc., care este una dintre cele mai mari la nivel Mondial și care produce celuloză, hârtie, peleți etc. Acțiunile CanFor sunt tranzacționate la Bursa de Valori din Toronto.

Sursa: canfor.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.