DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.6 C
București
20.2 C
Sibiu
24.4 C
Suceava
20.2 C
Covasna
19.9 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
18.7 C
Bistrița
23.7 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Incendiu la Vatra Dornei: 6 hale de prelucrare și depozitare a lemnului au ars ca o torță

Recomandate

Pompierii militari din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice și 2 ambulanțe SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit azi-noapte la clădirile unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcţii, cu pericol de propagare la clădirile proprietăţilor învecinate.

Potrivit Lui Alin Găleată de la ISU Suceava, un al factor favorizant pentru dezvoltarea rapidă a flăcărilor a fost cantitatea mare de masă lemnoasă, inclusiv construcţiile fiind majoritare din lemn şi/sau pe structură metalică.

În incendiu au ars centrala termică, o hala producţie brichete, o hală producţie peleţi, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinaţie „locuinţă”, un depozit de rumeguş şi o hală producţie-prelucrare masă lemnoasă.

De asemenea, s-a degradat o fereastră din PVC de la o locuinţă învecinată, pe o suprafaţă de aproximativ şase metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la maşini, utilaje şi aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au salvat trei locuinţe particulare, un motel, un sevice auto şi un atelier de tâmplărie (două construcţii corp comun), precum şi un atelier mecanic.

Azi-dimineaţă la ora 7:00 pompierii militari lucrau pentru identificarea şi lichidarea focarelor ascunse şi pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de incendiu. 

Sursa: Agerpres

Foto: Radio Dorna

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi