DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25 C
București
26.2 C
Sibiu
20.1 C
Suceava
22.7 C
Covasna
19.1 C
Piatra Neamț
18.8 C
Braşov
22.1 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iunie 22, 2024

Indicele global de integritate a pădurilor, prezentat la o dezbatere la Oradea

Recomandate

La Palatul Baroc din Oradea a avut loc zilele trecute o conferință organizată de Episcopia Romano-Catolică Bihor cu tema „Pădurea, încotro? – Provocările pădurilor la schimbări climatice”. La acest eveniment a participat cu o prezentare și consilierul ministrului Mediului, Levente Porzsolt. El a vorbit atât despre Strategia Forestieră Națională, aflată acum în lucru, cât și despre Indicele global de integritate a pădurilor.

Concret, în prezentarea sa, Porzsolt a arătat că România stă bine la capitolul „integritate a pădurilor”, comparativ cu alte state europene.

„Acest Forest Landscape Integrity Index a fost creat în decembrie 2020 și actualizat în 2021, deci conține date recente. Și el arată că intensitatea intervenției umane în pădurile din România este redusă față de alte state europene și asigură o acoperire continuă cu pădure a terenului. Potrivit hărții, România apare cu un index ridicat de integritate, iar imaginile vorbesc de la sine.

Acest index a fost realizat de 47 de instituții cu expertiză în domeniu, cum ar fi universități, centre de cercetare sau organizații neguvernamentale ca WWF, de exemplu. Indexul arată că România are o acoperire continuă cu fond forestier, ceea ce confirmă că modul în care sunt gestionate pădurile în România este corect, este durabil. Ceea ce avem acum este rezultatul unui mod corect de a face silvicultură. Altfel nu am avea arii protejate, nu am avea situri Natura 2.000.

Acum vedem rezultatele. Este important de subliniat acest lucru: activitatea de gospodărire a pădurilor din România, tăierile progresive, metodele de conservare sunt bune, arată o intervenție redusă a omului și mesajul meu este că nonintervenția nu este egală cu protecția. Este important că aceste date ne vin din exterior, de la un grup de experți și nu de la ministerul Mediului, ca să putem fi acuzați de subiectivism”, a explicat Levente Porzsolt.

Puteți consulta harta AICI și studiul AICI.

Detalii privind conferința de la Oradea, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi