DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Japonia: O nouă viață pentru lemnul din casele abandonate

Recomandate

Pe măsură ce problema locuințelor abandonate devine tot mai gravă în Japonia, antreprenori creativi dezvoltă metode de a reutiliza lemnul din case și clădiri comerciale vechi, oferindu-i o nouă viață. Acesta renaște apoi sub formă de produse moderne.

Un think tank din Matsue, prefectura Shimane, unde industria a înflorit pe vremuri datorită comerțului maritim și operațiunilor miniere, s-a angajat într-un proiect inovator, cel de a folosi lemnul de calitate „depozitat” în multe case din regiune.

Astfel, compania Everyplan se implică în revitalizarea regiunii Chugoku prin demolarea vechilor case tradiționale și pregătirea lemnului recuperat pentru prelucrare. Japonia se confruntă cu probleme majore de îmbătrânire a societății și a migrației populației din zonele rurale, relatează japantimes.co.jp.

Everyplan a început această inițiativă ca un proiect de „revigorare a valorii caselor părăsite”, fiind subvenționată de Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei la sfârșitul anului trecut.

Demolarea unei case vechi necesită milioane de yeni. Everyplan suportă o parte din costuri, în funcție de calitatea lemnului, care este prelucrat în mobilier și materiale moderne de construcție pentru interior. În general, piesele mari de lemn sunt vândute așa cum sunt, iar în unele cazuri lemnul este tăiat în bucăți mai mici pentru a fi mai ușor de utilizat. Compania intenționează să expună produsele la târguri comerciale interne și internaționale și să le vândă companiilor de construcții. Vând grinzi, podele, stâlpi și alte structuri din lemn.

Everyplan vede o oportunitate în a populariza utilizarea lemnului vechi, care era considerat scump până la creșterea prețurilor la cherestea importată, scumpire cauzată de ceea ce s-a numit „șocul lemnului” din cauza scăderii globale a ofertei în ultimii ani.

Sursa: Japan Times

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi