Compania Kronospan, care operează și pe piața din România cu fabrici la Sebeș și Brașov, a fost premiată în urmă cu câteva ore la cel mai mare târg de profil din Asia, Interzum 2023. Premiul a fost ridicat de CEO Kronospan România, doamna Oana Bodea, prezentă la eveniment alături de o echipă mare și un stand pe măsură. Kronospan a primit premiul pentru selecția de decoruri Arvadonna Chestnut, una dintre noile texturi la nivel de placă din colecția Kronodesign Harmony.
Cel mai influent târg pentru producția de mobilă, mașini pentru prelucrarea lemnului și industria decorului interior din Asia – Interzum Guangzhou – are loc în perioada 28-31 martie 2023 și este o extraordinară posibilitate a operatorilor economici de a se conecta cu piața locală și globală. Toate brandurile importante sunt acolo, zeci de mii de vizitatori vin în fiecare zi.
Kronospan prezintă în China noua colectie Origin Stories 2023-2027, dar și ultimele highlight-uri din colecțiile Skin și Kaindl.
Și iată un aspect interesant: în ciuda dimensiunilor țării, în China în ultimii ani s-a dezvoltat conceptul de customized furniture. Clientul își alege dintr-un showroom sau online ce anume dorește, apoi producătorul trimite acasă la el o echipă să ia măsurătorile și la final se produce mobilierul personalizat. Astfel, fiecare client primește designul interior pe care și l-a imaginat și care reflectă propria personalitate. De aceea, colecția Origin Stoies de la Kronospan se potrivește perfect noilor trenduri în materie de design interior.
Patru tipologii
Colecția Trends Origin Stories prezintă decoruri din lemn, marmură sofisticată, piatră și material textil, dar și culori uni subtile, potrivite pentru orice amenajare de interior. Au în plus 4 texturi noi impresionante, care aduc plus valoare plăcilor Kronospan. Colecția Trends Origin Stories este inspirată din poveștile a patru tipologii de persoane – cei adaptabili, nomazii, pasionații și optimiștii. În total, sunt 41 decoruri noi de pal și mdf melaminat și 17 decoruri noi pentru blaturi.
Nume mari
Desfășurată împreună cu cel mai mare târg de mobilă din Asia – China International Furniture Fair (CIFF – Office Furniture Show), expoziția Interzum acoperă întreaga industrie.
Printre numeroasele mărci de renume care expun la CIFM/Interzum Guangzhou 2023 se numără AHEC, American Softwoods, ARPICO, CoolisT, DECOSPAN, DewertOkin, FGV, Freud, GTA, Nantong Healthcare, Henkel, Hueck, impress, Interprint(IP), Jowat SE, King Slide, Kleiberit, LamiGraf, Lehmann, Leitz, Leuco, limoss, LINAK, MTC, Munksjö Group, QWEB, Reggar, REHAU, Repon, Robatech, Schattdecor, SCM, Shang Gong Group, SIMALFA®, SUGATSUNE, Swiss Krono și Kronospan.
Recunoașterea excelenței în inovare
Târgul Interzum 2023 nu este doar o platformă pentru prezentarea celor mai noi produse și tehnologii din industria producției de mobilă, ci și o etapă pentru recunoașterea excelenței și inovației.
Anual, în cadrul expoziției se acordă premiile ediției, în urma unei selecții de companii remarcabile din industrie care promovează inovația tehnologică, cercetarea și dezvoltarea de produse. Această selecție evidențiază cele mai recente tendințe și progrese din industrie.
„Mulțumită eforturilor neobosite ale tuturor celor implicați, am marcat începutul unei noi ere, în acest an. Expoziția a atras cu succes elitele globale din sectorul de mobilier și prelucrare a lemnului aici, în sudul Chinei, permițând industriei să se reunească și să se conecteze. Suntem puternici și vom continua să sprijinim inovarea și dezvoltarea durabilă în industrie”, a spus Keith Tsui, CEO al Koelnmesse Beijing Co.
El spune că premiile acordate în cadrul târgului reprezintă un barometru pentru noile tendințe în materie de mobilier pentru următorii 3-5 ani, ghidând dezvoltarea industriei globale de fabricare a mobilierului. Acest lucru subliniază angajamentul expoziției de a stimula inovația și de a promova dezvoltarea durabilă în industrie.
Juriul care a făcut selecția candidaților la premii este unul internațional, format din experți renumiți. Ei și-au exprimat optimismul față de inovarea și aplicarea de noi materiale în produsele nominalizate de anul acesta și cred că acest lucru va oferi industriei de fabricare a mobilei idei pentru dezvoltarea de produse ecologice, eficiente energetic, de înaltă calitate și inteligente.
Produsele premiate sunt expuse în zona specială pe toată perioada târgului, astfel încât producătorii, designerii, oamenii de afaceri și publicul să aibă oportunitatea de a vedea noile tehnologii, noile procese și noile aplicații de aproape.
Tendințe
Nu a lipsit din programul ediției 2023 nici secțiunea de forum și dezbateri. Eveniment foarte așteptat, a început în după-amiaza zilei de 28 martie, cu reprezentanți seniori ai liderilor din industrie precum Philip Zhou, CSO Schattdecor, Matthias Haasler, președinte REHAU Asia de Nord-Est (NEA) și șeful diviziei de mobilier NEA din Rehau, Chunshan Jin, director general al Sugatsune (Guangzhou), Oana Bodea, CEO Kronospan, Lin Hsinju, Specialist senior în tendințe al WGSN și Dick Spierenburg, fondatorul Spierenburg Studio. Aceștia își împărtășesc opiniile pe teme precum personalizarea completă a interioarelor, integrarea industrială, cercetare și dezvoltare de produse și tendințe de design de produse de mobilier de interior. Evenimentul oferă o analiză profundă a direcției de dezvoltare și a tendințelor industriei de fabricare a mobilei.
Produsul premiat al Kronospan
Arvadonna Chestnut AD a primit premiul pentru „outstanding furniture brand products” (produse de mobilier remarcabile). Placa are o textură în relief și face parte din noua colecție de plăci melaminate Kronospan. Are propria poveste, fiind inspirată dintr-un lemn de castan american recuperat dintr-un hambar din Pennsylvania. Motiv pentru care are un farmec rustic și un caracter de bun gust, sporit de textura tridimensională, cu luciu subtil și extra-profund. Sunt patru decoruri Arvadonna Chestnut, la fel de atractive, în nuanțe contemporane de gri și maro sau în colorații mai îndrăznețe de portocaliu și negru, care le fac potrivite pentru o mare varietate de utilizări.