DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

17.8 C
București
20.2 C
Sibiu
22.3 C
Suceava
18.9 C
Covasna
19.6 C
Piatra Neamț
19.6 C
Braşov
20.9 C
Bistrița
20.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 29, 2025

Legea privind predarea Ecologiei în școli, la promulgare. Inițiator e secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu

Recomandate

Sorin Ionuț Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, anunță că legea pe care a inițiat-o privind introducerea în programa școlară din 2022 – 2023 a unei noi materii – Ecologia – este la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Educația ecologică, un manual digital dezvoltat de organizația World Wide Found și care are ca obiectiv „pregătirea unei generații de ambasadori ai schimbării, responsabili și prietenoși cu mediul înconjurător, care vor împărtăși cunoștințe despre schimbările climatice și protejarea mediului”, după cum se arată în Expunerea de motive a proiectului legislativ.

„Mă bucur că proiectul de lege pentru modificarea Legii educației naționale (Pl-x nr. 119/2021), pe care l-am depus în ultima mea zi de deputat a fost adoptat de Senat în decembrie 2021, în prezent, aflându-se la promulgare la Președintele României.

Ecologia devine, în sfârșit, materie obligatorie pentru elevii români din învățământul primar și gimnazial. Prin această disciplină, vom pune bazele unui set de valori de mediu care va deveni motivația celor mici azi și mari mâine să păstreze, să conserve și să ajute natura pentru toată viața”, a postat astăzi, pe contul său oficial de Facebook, secretarul de stat Banciu.

„În lumina Pactului Verde European și a Agendei 2030 a ONU, rămâne generației noastre misiunea de a pregăti un cadru de sprijin generației de mâine, prin educație”, se mai arată în proiect.

Ionuț Sorin Banciu susține că unul dintre motivele pentru care avem nevoie de această materie se află și în statistici: România ocupă locul 26 în Uniunea Europeană la reciclarea deșeurilor. În timp ce media europeană e de peste 47 %, țara noastră abia reciclează 11%.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi

ForestMania
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.