Cât talent și câtă măiestrie! Este absolut incredibil ce poate face acest om dintr-o bucată de lemn. Alin Negriu ne-a uimit și ne-a demonstrat că se poate face ARTĂ, după o zi întreagă de muncă pe șantier.
Alin reproduce mașini forestiere din lemn!
Pasionat de munca pe care o face, acesta ne-a spus că tot efortul pe care-l depune este pentru oameni, pentru a le hrăni amintirile, pentru a le alina dorul sau pur și simplu pentru a-i bucura cu lucrările lui.
Vă invităm să-l cunoașteți pe Alin și să ne minunăm împreună de harul cu care a fost înzestrat acesta!
Fascinat de lemn din copilărie
Alin Negriu locuiește de 12 ani în Timișoara, dar s-a născut și a crescut în orașul Abrud, la poalele munților Apuseni. Încă din copilărie lemnul i-a făcut cu ochiul, devenind materialul preferat pentru confecționarea jucăriilor sale. Acesta ne-a povestit că în drumul său prin viață a fost nevoit să renunțe la pasiunea pentru lemn o bună perioadă de timp, după terminarea școlii profesionale, împrejurările forțându-l să se angajeze la un gater, în cadrul căruia a activat 7 ani.
Totuși, Alin s-a intersectat tot mai des cu materialul care i-a marcat copilăria, ajungând deseori să muncească în pădure:
„Deseori am lucrat în pădure, de acolo dragostea pentru tafuri, mi se părea magnific un taf, puterea, forma lui <nervoasă>.”, ne-a povestit meșterul
Totuși, un alt capitol a început să prindă contur pentru acesta – construcțiile, muncă la care nu a renunțat nici până în ziua de astăzi, pentru că-i aduce mare plăcere.
Revenirea la vechiul hobby
Tată a doi copii și cu o soție care crede în el, Alin a revenit acum 6 ani la lemn. După spusele sale, revenirea la vechea pasiune se datorează în mare parte soției sale, care i-a acordat sprijin și susținere.
Totul a început cu o rugăminte, de la o jucărie, la fel ca în copilărie:
„Soția mea, știind că îmi place să lucrez cu lemnul (eu făcând și terase, foișoare), m-a întrebat dacă nu pot face un avion din lemn pentru fiul nostru.”, ne-a relatat meșterul
Și da, pentru Alin aceasta a fost scânteia care i-a reaprins pasiunea. Rezultatul i-a depășit așteptările, impulsionându-l să nu se dea bătut și să încerce să facă și alte jucării din lemn, ulterior ajungând să confecționeze mașinării utilizate în industria forestieră:
Am mai făcut 2-3 mașinuțe pentru copil și mi-a venit în cap sa fac un taf. A ieșit… și nu prea…Dar au urmat Aro dacia, camion roman…”, își amintește meșterul
Acum 3 ani a devenit ceva mai vizibil în mediul online, fapt care a stârnit interesul pasionaților de lucrări confecționate din lemn, dar și de utilaje forestiere. Totuși, în tot acest timp, taful îi colinda prin minte, ca un vis neîmplinit. A studiat mult, dorindu-și o replică cât mai apropiată de original.
„Le fac pentru oameni…”
După spusele lui, oamenii apelează din diverse motive la acest tip de cadou. Mulți dintre ei vor să-și păstreze vii amintirile de o viață, din perioada în care lucrau în pădure, alții vor să-i bucure pe cei apropiați, iar altă categorie își dorește să aducă un omagiu celor dragi, care au activat în domeniu, iubindu-și meseria. Lucrează seară de seară, câte 2 ore, după o zi de muncă pe șantier, iar majoritatea machetelor sunt replici ale mașinilor forestiere.
Ba mai mult, a creat chiar și modele pentru copii, pe categorii de vârstă. Oamenii le comandă din diverse motive, fiecare machetă păstrând povestea fiecăruia dintre ei
„Cadou pentru un tată pensionat după o viata pe taf, am făcut pentru troițe, pentru iubiți, chiar și pentru mormânt. “ a declarat Alin pentru Forestmania.ro
Haideți să-i arătăm împreună aprecierea și admirația pentru munca depusă.
Îl puteți găsi pe Alin aici (1) Facebook , dar și pe alte rețele de socializare.