DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

1.6 C
București
0.2 C
Sibiu
0.3 C
Suceava
-1.9 C
Covasna
0.9 C
Piatra Neamț
-1.5 C
Braşov
-0.7 C
Bistrița
3.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, decembrie 12, 2024

„Luna pădurii” și la ocoalele silvice ale Arhiepiscopiei Sucevei

Recomandate

Sectorul Agro-silvic bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în colaborare cu Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, Departamentul Activități de tineret (ATOS) și Tabere au organizat o acțiune de împădurire în cadrul evenimentului „Luna pădurii” ce se desfășoară anual în intervalul 15 martie -15 aprilie.

La acțiune au participat voluntari, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni.

Acțiunea de împădurire a avut loc la Ocolul Silvic Bisericesc Ilișești, ocol care administrează suprafețe de pădure proprietatea unităților de cult din cadrul Protopopiatelor Suceava și Rădăuți. Tinerii voluntari au avut ocazia să planteze puieți de molid.

Campania are menirea de a conștientiza în rândul tinerilor rolul pe care pădurea îl are prin funcțiile sale economice, ecologice și sociale.

Structurile silvice din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților administrează 16.200 ha de pădure, aflate în proprietatea unităților de cult.

În primăvara anului 2022 prin cele două ocoale silvice vor fi împădurite 41,2 ha și vor fi plantați 143.000 puieți de molid, brad, larice, paltin și frasin. Puieții forestieri sunt produși în pepinierele proprii.

Acțiunile de plantare în care sunt implicați voluntari vor continua în perioada următoare și la Ocolul Silvic Silva-Bucovina care administrează suprafețe de pădure aflate în proprietatea unităților de cult din cadrul protopopiatelor Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

În 2021 s-au plantat puieți pe două hectare

Arhiepiscopia Sucevei a organizat și anul trecut acțiuni de împădurire.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi la iniţiativa Protoieriei Fălticeni, a fost organizată în data de 17 mai, 2021, o nouă acţiune de completare a regenerărilor naturale pe o suprafaţă de aproximativ 2 hectare, situată în zona bazinului forestier Băişescu, pe raza comunei Ostra. Datorită faptului că sezonul de primăvară este cel mai potrivit pentru plantare de puieţi, acțiunea s-a desfășurat datorită bunei colaborări dintre Sectorul Agro – Forestier al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, din partea căreia a fost prezent Pcuv. Pr.  Arsenie Rus  – inspector silvic, și Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, reprezentată de către Dl. Ing. Gheorghe Negură, șef de Ocol. 

La această activitate au participat 30 de preoţi din cadrul Protoieriei Fălticeni, prin care s-a reușit plantarea a circa 1000 de puieţi de molid și brad pe o suprafață de teren lipsit sau ocupat parțial de vegetația forestieră,  fiind precedată de rugăciunea de binecuvântare rostită de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu”, se arată într-un comunicat al instituției. 

Sursa: Arhiepiscopia Sucevei

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi