DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

-0.4 C
București
-4.8 C
Sibiu
-4.3 C
Suceava
-5.9 C
Covasna
-3.8 C
Piatra Neamț
-5.4 C
Braşov
-3.1 C
Bistrița
-0.7 C
Râmnicu Vâlcea
luni, decembrie 4, 2023

Mircea Fechet: „Romsilva nu trebuie să facă profit niciun leu din lemnul de foc”

Recomandate

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a spus azi, referindu-se la prețul lemnului de foc, că speră ca acesta să nu fie mai mare decât cel de anul trecut, în condițiile în care „Romsilva nu trebuie să facă profit niciun leu din lemnul de foc”.

„Am văzut câteva știri unde prețul lemnului de foc era prezentat ca fiind mai mare decât cel de anul trecut. Am cerut conducerii Regiei Naționale a Pădurilor să-mi prezinte până astăzi o situație cu cantitatea de lemn de foc pusă pe piață de fiecare direcție silvică și prețul lemnului de foc. Nu văd niciun motiv pentru care acesta ar trebui să fie mai mare decât anul trecut. Cu alte cuvinte, atâta vreme cât prețul carburantului nu s-a mărit semnificativ, cât prețul cu forța de muncă nu s-a mărit foarte mult, deși salariul minim a crescut, eu mă aștept să nu existe măriri la prețul lemnului de foc.

Totdată, așa cum l-am anunțat și pe directorul general al regiei, Romsilva nu trebuie să facă profit niciun leu din lemnul de foc. Înțelegând că într-o piață competitivă, atunci când discută de lemnul de lucru, de lemnul pe care îl pune pe piață pentru operatorii economici… acolo bineînțeles că putem să discutăm și despre o marjă de profit a regiei, când discutăm despre lemn de foc și asigurăm mai mult de 3 milioane de gospodării din România cu această resursă prețioasă, nu vreau să facem niciun leu profit din această activitate”, a spus, într-o conferință de presă, ministrul Mircea Fechet.

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua, d-le ministru Fechet, dacă doriți ca regia autonomă RNP – ROMSILVA R.A. să nu mai facă nici un profit din lemnul de foc, atunci dați ordin ca profitul provenit din comercializarea altor sortimente de masa lemnoasa, în afara lemnului de foc, să fie reinvestit in cadrul ocoalelor silvice sau direcțiilor silvice în lucrările de ingrijire si conducere a viitoarelor arborete, în infrastructură, cumpărând alte suprafete
    de padure etc. . Transformați ocoalele silvice clasice în ocoale silvice de profit sau transferați personalul silvic cu cheltuielile integral la buget. Acum Romsilva ca să supraviețuiască….vine cu bani de acasă, mă refer la personalul de teren sau se împrumută…la o bancă … de lemn. Ce soluție alegeți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi