DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

8.5 C
București
6.2 C
Sibiu
2.3 C
Suceava
0.5 C
Covasna
1.8 C
Piatra Neamț
3 C
Braşov
3 C
Bistrița
5.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, ianuarie 23, 2025

MIS Grup va construi un bazin olimpic la Târgu Secuiesc

Recomandate

Compania MIS Grup, din Bistrita, va incepe lucrarile de constructii la noul bazin olimpic din Targu Secuiesc (judetul Covasna), investitie de 130 de milioane de lei (circa 27 milioane euro) finantata de MDLPA prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI).

Lucrările vor fi executate în asociere cu societățile Viaduct și TCI Contractor General, având ca subcontractanți firmele Elron Energy CO, Abcony Serv, Climavent Construct și Ascensor Advertising.

Contractul de execuție, în valoare de 84,68 milioane de lei, a fost semnat de reprezentantul MIS Grup, Petrică Farcaș, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și a președintelui Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu. Termenul de execuție a lucrărilor, prevăzut în contract, este de 36 de luni.

Reprezentantul MIS Grup, Petrică Farcaș, a precizat, la semnarea contractului, că lucrările vor demara în aproximativ o săptămână, imediat dupa primirea ordinului de începere, și că estimează că va finaliza construcția înaintea termenului asumat prin contract.

„Vor fi construite două bazine olimpice, cu dimensiune de 34*21 de metri, cu 8 culoare de înot și cu posibilitatea de dimensionare în funcție de competiție. Avem o zonă dedicată publicului și una tehnică și administrativă. Suprafața complexului este de 8.900 mp, iar capacitatea este de până la 400 de spectatori”, a declarat Manuela Pătrășcoiu, președintele CNI, în cadrul conferinței de presă organizate cu prilejul semnării contractului de execuție.

Model în prelucrarea lemnului

MIS Grup este una dintre cele mai puternice companii din România, cu activități inclusiv în domeniul prelucrării lemnului. Grupul a fost fondat de Emil Iugan, un adevărat pionier în sectorul forestier și promotor al valorificării superioare a lemnului.

Silvania Internațional face performanță pentru că are cu ce: are viziune, oameni și utilaje. „Pentru a rezista, trebuie să investești în tehnologie și să vii cu produse noi. Trebuie să dai plus-valoare lemnului. Vorbim despre valorificare superioară. Nu e suficient să tai bușteanul și să faci cherestea. Nouă ne-a transmis domnul Iugan spiritul patriotic și dragostea de pădure. În grupul nostru, oamenii știu rânduiala, sunt din ce în ce mai puțini în România care o știu”, ne-a spus unul dintre inginerii companiei.

„Suntem obligați să dăm lemnului o viață cel puțin cât a avut-o în pădure. Avem idei și soluții pe care le punem în valoare cu specialiștii noștri și cei cu care colaborăm, astfel încât să producem dezvoltare, bunăstare, stabilitatea forței de muncă. Avem oameni foarte pregătiți dornici să se implice astfel încât să punem în valoare resursele respectând instituția de bază de unde vine resursa: pădurea”, este crezul lui Emil Iugan.

Sursa: Arena construcțiilor, Transilvania business

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi