DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

6.6 C
București
2.2 C
Sibiu
5.4 C
Suceava
6.4 C
Covasna
6.2 C
Piatra Neamț
4.1 C
Braşov
6.2 C
Bistrița
8.3 C
Râmnicu Vâlcea
joi, februarie 22, 2024

Nou secretar de stat la Mediu: Pleacă Andrei Rudolf Corlan, vine Alin Seserman

Recomandate

Prin decizia premierului Nicolae Ciucă, la Ministerul Mediului are loc o schimbare: secretarul de stat Andrei Rudolf Corlan a fost înlocuit cu Alin Sorin Seserman. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Corlan a fost numit în minister în august 2021 și venea de la Garda de Mediu București, unde era consilier al șefului Gărzii Naționale de Mediu.

Alin Seserman este din Bistrița, oraș la a cărui primărie a candidat, în 2016. Cu toate acestea, el a fost propus pentru poziția de secretar de stat de PNL Satu Mare.

Politic, Alin Seserman a activat în mai multe formațiuni politice – PNȚCD, PD, PDL și M10, partidul fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, din partea căruia a și candidat.

Alin Seserman are un doctorat în istorie și filosofie, cu teza „Țărănismul și creștin-democrația românească”, susținută în 2015 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca.

Presa locală anunță că atribuțiile acestuia vor fi legate de Fondul de Mediu. O decizie în acest sens va fi luată însă de ministrul Tanczos Barna.

În Ministerul Mediului mai rămâne un loc neocupat de secretar de stat, post ce revine, conform algoritmului, PSD.

Domeniul „Păduri” nu are încă un secretar de stat din decembrie 2021, după ce George Mierliță a preluat ca interimar funcția de director general al RNP Romsilva.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi