DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

23.5 C
București
21.3 C
Sibiu
21.3 C
Suceava
22.5 C
Covasna
21.5 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
22.2 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
miercuri, aprilie 30, 2025

Oamenii din zona de munte a Sucevei au depus o petiție anti-urși

Recomandate

Oamenii care locuiesc în zona de munte a județului Suceava spun că numărul urșilor e pe zi ce trece mai mare. În localitatea Lungeni, din Broșteni, sătenii spun că le este frică să mai iasă pe ulițe pentru că riscă să dea nas în nas cu ursul, relatează Monitorul de Suceava.

Situația devine chiar mai dramatică în cazul crescătorilor de animale, care de multe ori se uită neputincioși cum ursul le mănâncă oile sau vitele. Vasile Tudosă este unul din acești oameni.

Alături de alți 25 de crescători de animale din Lungeni a semnat o petiție pe care au depus-o la Ocolul Silvic Broșteni și prin care cer ca autoritățile să ia măsuri pentru a alunga urșii din zona satului. Vasile Tudosă este unul din oamenii care au simțit pe propria piele ce înseamnă să fii ”vizitat” de urs. Sâmbătă dimineață, două oi de rasă pe care bărbatul le avea au fost sfârtecate de urs, iar probabilitatea ca sălbăticiunea să se întoarcă pentru a mânca și alte oi este ridicată.

”Oile și vitele pasc pe islazul satului de zeci de ani. Anul acesta însă e pentru prima oară când au apărut atât de mulți urși. Am numărat trei ursoaice, una cu doi pui și celelalte două cu câte trei pui. Vin și ziua mare și te trezești cu ei prin livezi și adăposturile de animale. Sincer să fiu, atât mie dar și celorlalți vecini, ne este frică să mai ieșim afară, că nu știi când te întâlnești cu ursul. Nu avem nimic cu animalele sălbatice, dar ce vină avem să trăim în această teroare?”, s-a întrebat Vasile Tudosă.

Sursa: Monitorul de Suceava

Foto: Thomas Hulik/WWF

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Cred ca ar fi o varianta sa relocam cateva mii de ursi in Austria, Elvetia, Franta, Italia, Germania, intrucat Alpii reprezinta un habitat exceptional! La noi au ajuns sa stea cam inghesuiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi

ForestMania
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.