DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Olimpiada de la Tokyo: paturi de carton și saltele cu aplicație

Recomandate

O companie japoneză condusă de un manager executiv cu studii de inginerie la Standford a dat lovitura la această ediție a jocurilor olimpice de la Tokyo: a livrat 18.000 de paturi și saltele. Dintre acestea, 8.000 vor fi refăcute pentru a fi utilizate de sportivi la paralimpici.

Despre patul de carton s-a vorbit mult în ultimele zile, ajungându-se la glume pe tot mapamondul. S-a pornit de la ideea că sunt anti-sex, fiind din carton, mai ales că firma producătoare a intrat în joc și a spus că patul suportă 200 de kilograme și nu recomandă activități în trei. Un sportiv irlandez a spulberat mitul, postând un film în care sare temeinic în pat, dovedind astfel că sunt rezistente.

Una peste alta, ramele paturilor sunt din carton reciclat, ceea ce a însemnat o gură de oxigen pentru fabrica de celuloză care le-a produs. Așa cum se știe, materia primă pentru celuloză este lemnul.

Paturile au fost proiectate pentru a fi extrem de ușoare și ușor de asamblat, pentru a asigura transferul între locații rapid și eficient.

Saltea personalizată

Dar dincolo de cadrul din carton care au atras atenția, importante sunt saltelele, iar firma Airweave cu asta se ocupă. Practic, sunt saltele modulare fabricate din fibre de polietilenă, ce pot fi personalizate.

Salteaua este compusă din trei blocuri separate din fibre elastice – unul pentru a susține capul și umerii, unul pentru a susține talia și unul pentru a sprijini picioarele – care sunt închise cu fermoar într-o carcasă.

„Designul nostru modular de saltea permite personalizări pentru a crea alinierea corectă a coloanei vertebrale, permițând cel mai înalt nivel de personalizare, pentru tipul unic de corp al fiecărui atlet”, punctează cei de la Airweave. În Satul Olimpic, sportivii au putut merge la un centru de montare a saltelelor, unde au primit consiliere pentru configurarea saltelei.

Mai mult, producătorul a dezvoltat o aplicație pentru a ajuta sportivii să găsească cea mai bună saltea pentru corpul lor. Utilizatorii au putut trimite fotografii și  introduce măsurătorile corpului în aplicație pentru a obține o configurație de saltea recomandată.

Pentru toate acestea, prețurile sunt pe măsură și unele saltele costă și 2.000 de dolari.

O olimpiadă eco

Paturile din carton nu sunt singura măsură „verde” la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Toyota a adaptat o flotă de vehicule electrice autonome și electrice pentru a deservi sportivii, torța olimpică a fost confecționată din resturi de aluminiu, iar podiumurile din plastic reciclat. Pentru evenimentul sportiv, energia electrică este generată de surse regenerabile.

Sursa: AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi