DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

Paraclisul din lemn al Mănăstirii Pătrăuţi a fost resfințit

Recomandate

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a resfinţit, în această săptămână, paraclisul din lemn al Mănăstirii Pătrăuţi.

Asupra lăcaşului de cult au fost executate mai multe lucrări de restaurare, cum ar fi cele de sablare şi lăcuire exterioară a Paraclisului, modificare a dimensiunilor Sfintei Mese și îmbrăcarea acesteia în marmură, precum și de împodobire interioară cu icoane.

Paraclisul cu hramul „Sfântul Domnitor Ştefan cel Mare” a fost construit în anul 2004 la iniţiativa Arhiepiscopului Pimen.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a oficiat apoi Sfânta Liturghie în faţa bisericii mari – care este cea mai veche biserică ortodoxă monument UNESCO din România – cu ocazia hramului acesteia închinat Înălţării Sfintei Cruci.

La predică, ierarhul a vorbit despre importanţa Crucii.

„Crucea este nu doar semnul jertfei, nu doar semnul umilinței, nu doar ceea ce ar fi înțeles oamenii care nu l-au cunoscut și nu îl cunosc pe Dumnezeu, ci Crucea este semn de biruință”.

„Crucea este semnul dragostei. Puterea cu care Dumnezeu l-a biruit pe demon, păcatul și iadul este puterea dragostei; prin dragoste a biruit Dumnezeu, iar Crucea nu este semnul unei pierderi; Crucea este semnul unui câștig prin dragoste. Prin smerenie a biruit Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Construită în anul 1487, Mănăstirea Pătrăuţi a fost desființată de Imperiul Austriac la începutul secolului al XIX-lea, iar în anul 2021 a revenit la statutul de mănăstire.

Sursa: basilica.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi