DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

12.8 C
București
6.2 C
Sibiu
6.4 C
Suceava
6.9 C
Covasna
6.3 C
Piatra Neamț
6.8 C
Braşov
6.5 C
Bistrița
10.5 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, octombrie 13, 2024

Pisicile domestice au devenit o „problemă” în Australia: ucid prea multe animale sălbatice

Recomandate

Pisicile sunt animale de companie iubite de mulți oameni, dar, în Australia de Vest, instinctele lor naturale de vânătoare le transformă în prădători mortali, arată EuroNews.

Sute de victime ale atacurilor de pisici sunt aduse anual la o clinică veterinară dedicată animalelor sălbatice din Australia de Vest și doar jumătate dintre ele supraviețuiesc.

În Australia, felinele domestice elimină anual aproximativ 230 de milioane de păsări, reptile și mamifere native australiene.

„Pisicile evoluează, învață despre diferitele animale sălbatice și devin tot mai bune la vânătoarea acestor animale”, spune Dean Huxley, managerul clinicii de reabilitare.

Ca răspuns la situația dificilă a vieții sălbatice a națiunii, un consilier municipal din Australia de Vest face acum eforturi pentru a impune  legi mai stricte privind deținerea pisicilor. „Planul este să interzicem pisicile de pe toate proprietățile orașului Fremantle, adică de pe toate drumurile și toate potecile”, spune consilierul.

Singura excepție este dacă pisica este în lesă – o metodă din ce în ce mai populară pentru unii proprietari de pisici din oraș. „În mod surprinzător, am prieteni care își plimbă pisicile în mod regulat cu lesă”, spune Lang.

Propunerea face parte dintr-o mișcare națională a consiliilor care încurajează cetățenii să pună gratii pentru animalele lor de companie – unii proprietari fiind expuși amenzilor dacă pisica lor este găsită în afara proprietății lor.

„Cred că, ca și câinii, pisicile vor fi în curând animale doar de interior”, spune Lang.

„Generațiile noastre viitoare se vor uita în urmă și ne vor spune: „Voi ați lăsat pisicile să se plimbe prin Australia și să ne mănânce toată fauna sălbatică în toți acești ani?”

În sprijinul celor de mai sus vin și cercetătorii australieni, care spun că există date privind declinul și chiar semne de extincție a unor populații locale de animale sălbatice din cauza pisicilor de companie. Ei colectează informații din toată lumea pe acest subiect, dar și din toată Australia, pentru a estima presiunea exercitată de acest prădător. Una dintre concluzii este că pisicile domestice vânează mai mult decât cele sălbatice. Explicația aici este că densitatea de pisici în zonele rezidențiale este mult mai mare decât cea a pisicilor sălbatice în mediul natural. Ca atare, impactul pisicilor domestice asupra mediului este grav și trebuie redus, mai spun oamenii de știință.

Sursa: euronews.com, csiro.au

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi