Meșteșugarii Asociației Scoala Rădacinilor Străbune „Poarta“ oferă publicului internațional care vizitează pavilionul românesc de la Expo Dubai experiența creării obiectelor tradiționale românești – porțile tradiționale maramureșene, lingurile de lemn, lanțul din lemn, fusul maramureșean, precum și tradiții ce sunt readuse la viață de către artiștii populari români. Toate acestea au loc în cadrul secțiunii Tradition Reloaded.
Vizitatorii Pavilionului României la Expo 2020 Dubai vor avea ocazia să descopere atât țara noastră, cât și conceptul “New Nature”. Un concept inovativ ce dorește să restabilească un echilibru, conștient, între om și natură.
Pavilionul României, opera arhitectului Adrian Soare, prezintă la exterior, prin valurile din tablă perforată, imagini din natura României, care au în centru o perspectivă a Dunării în zona Dobrogei.
La interior, Pavilionul României este împărțit în opt zone care îmbină într-un mod armonios arta, tradițiile, resursele și tehnologia din România.
Momentele de creație artistică Live, ecranele de dimensiuni gigantice, aplicațiile de realitate augmentată sau degustarea apelor minerale naturale din România sunt doar câteva dintre experiențele ce fac din vizitarea Pavilionului o călătorie unică. O călătorie prin care puteți cunoaște atât frumusețile României, cât și posibilități nemărginite de a pune bazele unei dezvoltări sustenabile.
Expo 2020 Dubai are loc până în martie 2022 și reprezintă cea mai amplă reuniune culturală din lume, cu peste 200 de expozanți și milioane de vizitatori care contribuie la realizarea celei mai mari și diversificate Expoziții Mondiale care a avut loc vreodată. Timp de șase luni, Expo 2020 este o destinație de neratat pentru familii, cu mii de evenimente și experiențe senzaționale.
La Pavilionul României au loc sesiuni de dezbateri și momente speciale. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvern a deschis, ieri, Porțile Expo Dubai, o premieră pentru România la această ediţie. A avut loc de asemenea și conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future”, organizată de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a prezentat contribuţiile lui Grigore Antipa, Constantin Brâncuşi şi Nicolae Georgescu-Roegen la ceea ce numim în prezent dezvoltarea durabilă. Inspiraţi de cultura tradiţională românească, prin studiile şi ideile pe care le-au lansat în urmă cu un secol, cei trei români vizionari au propus concepte prin care se poate fundamenta ideea de construire a unei lumi durabile.
Foto: Expo Dubai