DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

15.5 C
București
21.3 C
Sibiu
15.1 C
Suceava
17.9 C
Covasna
13.5 C
Piatra Neamț
15.7 C
Braşov
16.8 C
Bistrița
17.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, octombrie 4, 2024

Primăria comunei Șanț și-a cumpărat al doilea TAF

Recomandate

Primăria comunei Șanț din județul Bistrița Năsăud și-a echipat angajații de la propriul ocol silvic cu un TAF nou-nouț. Este al doilea pe care primăria îl cumpără în decurs de câteva luni.

Contactat de forestmania.ro, primarul comunei, Marian Forogău, spune că este o investiție care merită făcută.

„Avem nevoie pentru exploatarea masei lemnoase pentru populație. Noi vindem lemn de foc și lemn de lucru și avem peste 10.500 de hectare de fond forestier. Cererea este mare, trebuia luat mai de mult chiar. Am achiziționat un TAF anul trecut și acum încă unul. Sunt produse de IRUM și le-am cumpărat legal, cu toate documentele. Din punctul meu de vedere, orice ocol silvic ar trebui să aibă utilaje noi, performante, pentru că ele aduc și profit. Noi livrăm o cantitate mare de lemn către populație și nu mai făceam față”, a explicat primarul.

TAF-ul cel nou a fost cumpărat în rate pe doi ani și costă, cu totul, 450.000 de lei, fiind plătit și un avans de 15%.

Primăria a făcut anunțul privind noua achiziție pe pagina de Facebook și locuitorii l-au felicitat pe primar pentru acest lucru, unii spunând că „ajutăm și companiile românești să supraviețuiască”.

„Nouă achiziție pentru secția de exploatare a Ocolului Silvic. Începem în forță exploatarea lemnului de foc și lemnului de trebuință pentru populația comunei Șant. Doamne ajută!”, a anunțat primăria.

Mai trebuie spus că Ocolul Silvic Izvorul Someşului administrează o suprafaţă de 15.381,14 fond forestier proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale, din care 10.700 hectare proprietate publică a comunei Şanţ, 1606,00 hectare proprietate publică a comunei Poiana Ilvei, 715,65 hectare proprietate publică a comunei Parva, 315,4 hectare pășune împădurită amenajată a comunei Şanţ şi 5,7 hectare deținute de persoane juridice.

Foto: Primăria Șanț

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi