Primăria Braşov a realizat, în ultimul an, un număr de 12 relocări de urs, a declarat ieri primarul Allen Coliban, care a subliniat că problema urşilor a fost una dintre cele trei mari crize cu care s-a confruntat în primii doi ani de mandat, alături de pandemie şi refugiaţii din Ucraina.
Într-o conferinţă de presă în care a prezentat „100 de realizări ale primilor doi ani de mandat” ca primar al Braşovului, funcţie preluată în 28 octombrie 2020, Coliban a spus că „în performanţa unei administraţii putem sau ar trebui să ţinem cont şi de capacitatea de a răspunde la situaţii de crize”.
„În aceşti ultimi doi ani ne-am confruntat cu cel puţin trei crize. În primul rând pandemia -, iar Braşovul a fost dat ca exemplu în vaccinare (…), cât şi din punct de vedere al gestionării ratelor de infectare, Braşovul a avut deschis domeniul schiabil pe perioada iernii şi a fost unul dintre oraşele care au reuşit să ţină sub control ratele de propagare a pandemiei. În al doilea rând, războiul din Ucraina şi refugiaţii, iar Braşovul este singurul oraş cu centru Blue Dot, certificat UNICEF care nu se află la graniţă şi, totodată, reacţia comunităţii braşovene a făcut din oraş un exemplu de bune practici în domeniu. În al treilea rând, am avut problema urşilor, una istorică a Braşovului. Numai în ultimul an am avut 12 relocări şi avem în lucru o strategie pentru limitarea interacţiunilor dintre om şi urs, o premieră în România, pe care o realizăm cu specialiştii de la ICAS”, a afirmat edilul.
Sursa: administratie.ro