DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

18.6 C
București
16.2 C
Sibiu
14.3 C
Suceava
16.4 C
Covasna
15.7 C
Piatra Neamț
15.7 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
luni, octombrie 14, 2024

Producătorii români de case din lemn țin pasul cu noutățile programului Cadwork

Recomandate

Programul de modelare Cadwork, care acoperă fiecare etapă a unui proiect (de la proiectare, la managementul șantierului și până la codificare și producție) este tot mai prezent în industrie. Cei care construiesc pe structuri din lemn lucrează de ani buni cu acest soft. De șapte ani, și în învățământul universitar tehnic din România există module dedicate acestui program.

Sistemul evoluează constant, motiv pentru care se fac permanent cursuri de instruire.

Primul producător român de case din lemn care și-a instalat soft-ul Cadwork este compania Litarh – Case din lemn. Ei lucrează cu aceste soluții software și CAD/CAM 3D pentru construcții din lemn, încadrare și tâmplărie încă din 2006. De atunci, an de an, organizează trainig-uri pentru angajați, astfel încât să țină pasul cu toate noutățile și îmbunătățirile apărute.

„Este vorba despre școlarizarea continuă a angajaților noștri. Sunt versiuni noi ale soft-ului, sunt up grade-uri care ne ușurează munca, procese care se simplifică. Programul Cadwork aduce plusvaloare fiecărui producător. Noi suntem prima companie din România care l-a instalat, în 2006. Și de atunci ne formăm constant echipa, ca să țină pasul cu noile versiuni”, a declarat pentru forestmania.ro Vlad Liteanu, managerul Litarh – Case din lemn.

Mai multe companii românești care produc structuri din lemn țin astfel de cursuri pentru angajații vechi sau cei noi. Una dintre ele – Glulam România.

„Este o companie – etalon în domeniul construcțiilor din lemn. Suntem onorați să le fim alături în dezvoltarea lor profesională continua, deoarece GLULAM demonstrează mereu un nivel crescut de profesionalism și inovare în proiectele lor, de la consultanță și proiectare la producție și furnizare, păstrându-și mereu un renume prestigios pe piața construcțiilor din lemn în România”, spune Emil Baciu, reprezentantul Cadwork România.

Și cei de la ABIES Roman, județul Neamț, folosesc soft-ul Cadwork pentru structuri civile și industriale. Prin urmare, și inginerii lor țin pasul cu modificările.

Emil Baciu spune că piața e în continuă schimbare, motiv pentru care soft-ul se îmbunătățește constant, în funcție de aceste schimbări și de cerințele clienților.

Merită amintit că în cadrul Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului din Universitatea Transilvania din Brașov a fost introdus un program de master – TEHNOLOGIA LEMNULUI PENTRU CONSTRUCȚII, singurul program de studii din România dedicat construcțiilor din lemn.

Detalii, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi