DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

27.1 C
București
25.2 C
Sibiu
25.3 C
Suceava
25.5 C
Covasna
27 C
Piatra Neamț
26.9 C
Braşov
29 C
Bistrița
29.6 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Rusia vrea să anuleze privatizarea celui mai mare producător de adezivi pentru panouri din lemn

Recomandate

Curtea de Arbitraj al Regiunii Perm a aprobat cererea Procuraturii Generale a Rusiei de a iniția o serie de măsuri provizorii suplimentare în cazul contestării legalității privatizării JSC Metafrax Chemicals (parte a Grupului Metafrax), anunță lesprom.com. Grupul Metafrax este unul dintre cei mai mari producători de metanol și formaldehidă din Rusia și este, de asemenea, cel mai mare producător de rășini pentru placaj și panouri din lemn din țară.

Planul de privatizare al întreprinderii – din 1992 – a fost aprobat de Comitetul pentru Gestionarea Proprietății Regionale Perm „depășindu-și autoritatea”, conform Procuraturii Generale. Acțiunea în instanță arată că, din rezultatul tranzacțiilor, peste 96% din acțiuni sunt controlate de Trustul American de Investiții Sorcy (SUA), care deține Metaholding.

După cum informează Interfax, instanța a instituit o blocadă asupra întregii proprietăți mobile și imobile ale companiei, cu excepția fondurilor monetare. De asemenea, instanța a interzis conducerii companiei să ia decizii cu privier la distribuția profitului și pierderilor. Deciziile referitoare la plata remunerației membrilor consiliului de administrație, precum și alte acțiuni și tranzacții menite să retragă fonduri și proprietăți din posesia companiei sunt, de asemenea, interzise.

Instanța a aprobat cererea procurorului de a impune o interdicție privind plățile de dividende ale companiei, precum și orice acțiuni care înrăutățesc situația angajaților sau duc la întreruperea producției.
Pe de altă parte, Serviciului Federal de Impozite i-a fost interzis să efectueze modificări în Registrul Unic de Stat al Entităților Juridice (EGRUL) cu privire la reorganizarea, lichidarea sau schimbările în structura de conducere a Metafrax Chemicals.

Procuratura Generală a depus o acțiune la Curtea de arbitraj a Regiunii Perm pentru a contesta legalitatea rezultatelor privatizării JSC Metafrax Chemicals, în luna august. Decizia e motivată de faptul că s-au descoperit situații de încălcare a independenței economice a Federației Ruse, manifestate prin eliminarea neautorizată a proprietarului de drept, JSC Metafrax Chemicals. Potrivit reclamantului, întreprinderea are o importanță strategică pentru apărarea și securitatea țării.

Metafrax Chemicals consideră însă privatizarea este legală și spune că deține toate documentele de sprijin. Compania anunță că va continua să-și îndeplinească obligațiile față de parteneri, creditori și angajați.

Prima ședință a instanței este programată pentru 25 august 2023.

În 2022, Metafrax Chemicals și-a redus veniturile conform Standardelor de Contabilitate Rusești (RAS) cu 15% la 27 miliarde de ruble, iar profitul net cu 22,6% la 10,6 miliarde de ruble. Potrivit SPARK, acționarii Metafrax Chemicals sunt Metaholding cu o participație de 95,88%, CEO-ul întreprinderii, Vladimir Daut (0,5%), Metafrax Trading (0,27%) și Victor Mayer (0,01%). În 2022, veniturile Grupului Metafrax au însumat 78,2 miliarde de ruble (o scădere de 2% față de 2021), iar profitul net a fost de 12,7 miliarde de ruble (o scădere de 20% față de 2021). În iunie, compania a lansat un complex pentru producția de uree, amoniac și melamină, cu o capacitate totală de 1 milion de tone.

Sursa: lesprom.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi