DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

20.1 C
București
21.3 C
Sibiu
15.1 C
Suceava
17.9 C
Covasna
13.5 C
Piatra Neamț
15.7 C
Braşov
16.8 C
Bistrița
17.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, octombrie 4, 2024

Sediile circumscripţiilor sanitar-veterinare trec la primării, care le pot închiria veterinarilor

Recomandate

Camera Deputaţilor a adoptat ieri un proiect de lege care prevede trecerea sediilor circumscripţiilor sanitar-veterinare din administrarea privată a statului, de la Agenţia Domeniilor Statului, către consiliile locale, care le pot închiria medicilor veterinari.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare trecerea sediile circumscripţiilor sanitar-veterinare, locuinţe de serviciu şi anexele inseparabile, precum şi terenurile aferente, aflate în proprietatea privată a statului şi administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în administrarea consiliilor locale pe a căror rază teritorială se regăsesc acestea.

„Proiectul de lege înseamnă o descentralizare reală pentru că noi ne dorim această descentralizare prin care trecem cabinetele medicilor veterinari din administrarea privată a statului, prin ADS, către consiliile locale. Potrivit formei finale a legii adoptate, în termen de 90 de zile, ADS are obligaţia să încheie protocolul de primire-predare pentru aceste cabinete veterinare pentru a fi trecute în administrarea consiliilor locale, iar consiliile locale le pot închiria către medicii veterinari, cu obligaţia expresă de a nu schimba destinaţia iniţială a acestor spaţii”, a explicat deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatori.

„Bunurile imobile destinate activităţilor de asistenţă sanitar-veterinară, proprietatea privată a statului, constând în sedii ale circumscripţiilor sanitar-veterinare, locuinţe de serviciu şi anexele inseparabile, precum şi terenurile aferente, trec din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în administrarea consiliilor locale pe a căror rază teritorială se află acestea”, prevede textul adoptat.

De asemenea, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Agenţia Domeniilor Statului are obligaţia ca, împreună cu consiliile locale, să încheie protocoale de predare-preluare a acestor bunuri imobile. Bunurile imobile ce fac obiectul legii pot fi închiriate de către consiliile locale, fără a li se schimba destinaţia, mai prevede proiectul.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: administratie.ro

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi