DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

22.9 C
București
16.3 C
Sibiu
20.2 C
Suceava
17.9 C
Covasna
17.1 C
Piatra Neamț
19 C
Braşov
18.5 C
Bistrița
19 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, septembrie 22, 2023

Șef de ocol din Argeș iese la pensie mai bogat: va încasa zece salarii compensatorii

Recomandate

Un șef de ocol din cadrul Direcției Silvice Argeș urmează să iasă la pensie cu 10 salarii compensatorii, după ce a lucrat 30 de ani în Romsilva, anunță Jurnalul de Argeș.

Contractul Colectiv de Muncă al angajaților RNP prevede că aceștia încasează la pensionare un anumit număr de salarii compensatorii, în funcție de vechime. Salariile se acordă nu doar conform Contractului Colectiv de Muncă, ci și Legii 234 privind statutul personalului silvic. Practic, la un salariu net de 7.500 – 8.000lei/lună, cele zece salarii compensatorii ar înseamna în jur de 130.000 de lei.

Cei de la Jurnalul de Argeș mai notează că o parte dintre colegii șefului de ocol spun că ei nu vor mai încasa acești bani, pentru că urmează schimbări.

„Au mai ieșit salariați la pensie. Da, la toți se aplică, dar e în funcție de anii lucrați în Romsilva, că nu vii să lucrezi un an și apoi să beneficiezi de zece salarii. Trebuie să ai minim zece ani lucrați în Romsilva. Nu o să mai luăm noi, ceilalți, zece salarii; se aude că la anul se va schimba contractul colectiv care se aplică de ani de zile. Acum e prelungit până la anul, în iulie…”, a declarat șeful OS Domnești, Virgil Zamfira.

Contactat de forestmania.ro, directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, spune că „viitorul este incert”.

„În fiecare an se discută pe această temă, dacă se mai iau sau nu salariile compensatorii. Și mereu vine cineva care lansează acest zvon, că nu se mai iau. Din acest motiv, mulți angajați se grăbesc să plece din sistem, ceea ce creează o problemă regiei și fondului forestier național. Aceste zvonuri apar pentru că nu știm ce urmează, avem în față o reorganizare și … viitorul e incert. Cert este că aceste salarii compensatorii se acordă de când e Romsilva, așa s-a negociat contractul de muncă”.

Sursa: Jurnal de Argeș

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi