Sprijinul financiar pentru sectorul forestier va fi suplimentat

0
461

Ministrul Mediului și cel al Agriculturii s-au întâlnit ieri după-amiază și au stabilit să găsească o soluție prin care sectorul forestier să primească un ajutor mai consistent decât alocarea anunțată deja prin Planul Național Strategic (de 71,7 milioane de euro).

Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tánczos Barna.

„Cu toții știm că fondurile din Planul Național Strategic (PNS) privind Politica Agricolă Comună pentru domeniul forestier sunt insuficiente. Tocmai de aceea, împreună cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, căutăm soluții pentru a compensa acest sector printr-o schemă de ajutor de stat.

Avem nevoie de investiții substanțiale în domeniul forestier pentru a proteja pădurile României şi a asigura dezvoltarea durabilă a acestui sector.

Totodată, am primit asigurări că vor fi reintroduse în PNS măsurile de protecție a speciilor și vor fi suplimentate fondurile pentru investițiile forestiere”, a transmis ministrul.

Banii vor merge la firmele de exploatare, care vor achiziționa utilaje prietenoase cu mediul. Este pentru prima dată când sectorul beneficiază de sprijin din partea guvernului.

Așa cum se știe, din PNRR forestierii nu primesc niciun leu, chiar dacă fondurile sunt uriașe. Bugetul total gestionat de Ministerul mediului din PNRR este de 3,926 miliarde de euro.

Sursa: Ministerul Mediului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.