Cei care lucrează în agricultură, exploatare forestieră și silvicultură au cele mai înalte niveluri de satisfacție și cele mai scăzute niveluri de stres din orice categorie majoră de industrie, conform unui sondaj realizat în SUA și analizat de Biroul de Statistică a Muncii, arată Washington Post.
Au fost realizate patru sondaje, între 2010 și 2021, în care întrebările au vizat cât de semnificative sunt activitățile pe care le fac cei intervievați sau cât de fericiți, triști, stresați sau obosiți se simt pe o scară de șase puncte. Îngrijirea sănătății și asistenții sociali consideră că fac cea mai semnificativă muncă, dar se situează mai jos pe scara fericirii și au un rang ridicat în ceea ce privește stresul.
Cele mai stresante sectoare sunt industria, inclusiv finanțele și asigurările, urmate de educație și de un sector care include cea mai stresantă ocupație: avocații.
Tăietorii de lemne și fermierii fac munca cel mai puțin stresantă, deși slujbele lor sunt binecunoscute ca fiind deosebit de periculoase și raportează cel mai mare nivel de durere fizică la locul de muncă. Ei se situează pe primul loc la „bucuria de a munci”.
Cele mai semnificative ocupații și care induc fericirea au fost cele religioase și spirituale, iar a doua cea mai fericită activitate – sportul, exercițiile și recreerea.
„Cercetătorii din științele sociale și medicale au descoperit o legătură puternică între sănătatea mintală și spațiul verde sau statul în aer liber. Chiar și să vezi un arbore pe fereastră te poate ajuta să te recuperezi mai repede de la boală. Așa că imaginați-vă ce amplificare obțineți dacă vă aflați chiar lângă arborele menționat – chiar dacă, la fel ca prietenul nostru, tăietorul de lemne, sunteți pe cale să-l tăiați”, arată Washington Post.
Continuare: washingtonpost.com