DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.3 C
București
12.4 C
Sibiu
18.5 C
Suceava
14.8 C
Covasna
18.7 C
Piatra Neamț
12.4 C
Braşov
13.4 C
Bistrița
14.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, aprilie 14, 2024

SUA investesc 10 milioane de dolari în pepiniere forestiere și semințe native

Recomandate

Departamentul de Agricultură din SUA a anunțat ieri că se vor investi aproape 10 milioane de dolari în pepiniere forestiere și în parteneriate pentru colectarea de semințe native, arată site-ul lesprom.com.

Din finanțarea totală, 4,5 milioane de dolari sunt investite în modernizarea a 29 de pepiniere din state, teritorii insulare și comunități ale Statelor Unite, iar 5,3 milioane de dolari vor ajuta la creșterea colectării semințelor native și a disponibilității plantelor native de a susține ecosistemele din pădurile și pajiștile naționale.

Aceste investiții ajută la îmbunătățirea capacității terenurilor publice și private de a satisface cererile crescânde de reîmpădurire. De asemenea, completează investiția recent anunțată de 35 de milioane de dolari în pepinierele Serviciului Forestier Național, măsură ce vine ca urmare a Strategiei Naționale de Reîmpădurire.

Conform centrului de Reîmpădurire al The Nature Conservancy, se estimează că până la 146 de milioane de acri de pământ din SUA ar putea beneficia de reîmpădurire. Acest lucru se traduce printr-o nevoie de peste 75 de miliarde de puieți. La nivelul lor actual de producție – aproximativ 1,4 miliarde anual – ar dura mai mult de 50 de ani pentru ca pepinierele să răspundă acestei nevoi.

În plus, multe zone au nevoie de mai multe tipuri de plante, nu doar de puieți forestieri. În special în zonele afectate de incendii, restaurarea necesită o varietate de ierburi, flori și arbuști nativi. Serviciul Silvic oferă asistență tehnică directă pentru îmbunătățirea reîmpăduririi, refacerii și conservării. Această asistență tehnică se extinde la guverne, comunități și organizații de pe terenurile publice și private, atât în ​​SUA, cât și în întreaga lume.

Facilitățile, programele și parteneriatele selectate în acest an vor primi finanțare care poate fi utilizată pentru achiziționarea de noi echipamente, înlocuirea infrastructurii învechite, adoptarea de noi metode pentru a crește productivitatea pepinierelor și multe altele.

„La nivelul întregii țări, pepinierele de stat produc aproximativ 123 de milioane de răsaduri anual și pot produce mult mai mult. Acest nou program va permite statelor să sprijine nevoia tot mai mare de reîmpădurire, acum și în viitor. Valorile create de plantarea arborilor, inclusiv reziliența pădurilor, sănătatea umană și oportunitățile economice sunt un mare beneficiu pentru noi toți”, a declarat Kacey KC, silvicultor din Nevada și președinte al Asociației Naționale a Pădurarilor de Stat.

Sursa: lesprom.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi