DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

10 C
București
9.1 C
Sibiu
8.3 C
Suceava
7.2 C
Covasna
9 C
Piatra Neamț
8.2 C
Braşov
8 C
Bistrița
9.1 C
Râmnicu Vâlcea
marți, aprilie 23, 2024

Super-eveniment dedicat construcțiilor eficiente energetic, la Cluj

Recomandate

BT Arena din Cluj-Napoca va găzdui, între 10 și 12 noiembrie, cel mai mare eveniment dedicat construcțiilor eficiente energetic: nZEB goes Passive. Pe lângă eficiență energetică, vor fi și peste 27 de workhospuri, din care majoritatea pe lemn. Organizator este inginerul constructor și proiectantul de case pasive Marius Șoflete – și echipa sa – și The Concept.

Detalii despre eveniment

Sunt trei zile tematice, în care problema eficienței și independenței energetice va fi disecată și analizată până în cele mai mici și fine detalii: ferestre și tâmplării performante, case și sisteme de construcții prefabricate, materiale de construcții și termoizolații, hidroizolații și protecție la apă, instalații și echipamente specifice: pompe de căldură, sisteme de ventilații, panouri fotovoltaice, automatizări, specialiști – arhitecți, ingineri, meșteri și constructori, soluții tech și financiare, dar și soluții de construcții la cheie.

Tematicile abordate și datele

10 noiembrie

nZEB Forum – conferință dedicată dezvoltatorilor imobiliari și autorităților locale, pe scena centrală, cu scopul de a încuraja dialogul asupra implementării nZEB și standardului de casă pasivă în dezvoltările imobiliare, în 4 paneluri tematice: 

  • Dezvoltatorii imobiliari și Autoritățile – facilitarea dialogului între administrația publică și investitori, 
  • nZEB-ul în Dezvoltările Imobiliare – discuții despre soluții tehnice și aplicabile în realizarea dezvoltărilor de scară mare, 
  • Exemple de bune practici în România și 
  • Constructorii dezvoltărilor imobiliare – provocări și soluții.

11 noiembrie

Proiectarea în nZEB și Casă Pasivă – conferință tematică (cu prezentări aplicate pe proiecte) despre cum se poate proiecta în aceste standarde, care sunt detaliile specifice, dar și exemple de proiecte și bune practici locale. Vor fi prezenți pe scenă speakeri și profesioniști de renume din domeniul arhitecturii și al ingineriei aplicate pe eficiență energetică, alături de care se vor discuta ultimele tendințe, nevoi și cerințe din domeniu, cu scopul de a accelera tranziția către nZEB și casă pasivă în rândul proiectanților.

12 noiembrie

Cum e să trăiești într-o casă pasivă? Vei afla, direct de la oameni care trăiesc în case pasive, care este experiența de locuire și la ce să te aștepți în astfel de case, inclusiv în ceea ce privește facturile la întreținere.

Ziua creatorilor de conținut în construcții: tot duminică, 12 noiembrie, vor urca pe scenă cei care influențează noile generații și care setează trendurile despre cum se poate construi mai bine. Ascultă povestea lor din spatele camerei și vino să te întâlnești live cu ei.

Meșteri la treabă

Workshop-uri practice pentru meșteri și nu numai: amplasate atât în afara BT Arena, cât și în interior, pe o scenă dedicată, vizitatorii îi vor putea vedea pe meșteri la treabă, indiferent că vorbim despre ateliere practice de montaj de ferestre în mai multe sisteme constructive, realizare termosistem, realizare structuri prefabricate, dulgherie tradițională și modernă, scări și tratamente pentru lemn, etanșeitate și montaj corect de benzi, folii și scociuri, tâmplărie modernă, detalii de fațade ventilate, workshop de termoviziune și atelier de verificare a etanșeității cu ușa suflantă. Scopul acestora este să arate LIVE cum se aplică tehnologia și materialele de construcție pe proiecte nZEB și de casă pasivă, dar și modul în care tehnicile de construcții evoluează de la cele tradiționale, la cele moderne.

Producători de materiale de construcții: vizitatorii vor putea interacționa direct cu aproximativ 100 de expozanți care reprezintă companii producătoare sau distribuitoare de materiale de construcții, împărțite în categorii specifice: case prefabricate, tâmplării, instalații, izolații, materiale de construcții, pompe de căldură, panouri fotovoltaice.

În exteriorul Sălii Polivalente vei vedea expuse: case prefabricate tip tiny house, carporturi și sisteme la cheie dotate cu panouri fotovoltaice, utilaje și echipamente de construcții, ateliere practice de dulgherie și de fierărie tradițională. Mâncarea este un alt material de construcție important pe șantier, așa că vei avea parte și de food truck-uri la care să te alimentezi în cele 3 zile intense dedicate construcțiilor eficiente energetic.

Loc de joacă interior, cu numeroase activități pentru cei mici și pentru cei mari.

Ce este nZEB?

nZEB (Nearly Zero Energy Building) este standardul energetic pentru clădiri cu un consum aproape de zero. Acest standard promovează eficiența energetică și utilizarea surselor regenerabile de energie în construcții. Scopul său este de a reduce consumul de energie și de a minimiza impactul asupra mediului. Clădirile nZEB sunt proiectate și construite astfel încât să utilizeze eficient energia, să utilizeze surse de energie regenerabilă și sisteme avansate de gestionare a energiei. Aceste clădiri sunt viitorul construcțiilor sustenabile și contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Ce este o casă pasivă?

O casă pasivă este o clădire sustenabilă și eficientă energetic, proiectată pentru a minimiza consumul de energie și pentru a asigura un confort termic optim. Aceasta funcționează pe principii de izolație termică avansată, orientarea casei pentru a beneficia de cât mai mult aport solar, etanșeitate la aer, ferestre eficiente energetic pentru a reduce pierderile de căldură și pentru a menține o temperatură confortabilă în interior. De asemenea, ea funcționează în baza sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură, care permit circulația aerului proaspăt și elimină poluanții din interior. Respectând aceste principii, o casă pasivă poate reduce semnificativ consumul de energie pentru încălzire și răcire, contribuind la economii financiare și la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Este o soluție inovatoare și durabilă pentru locuințe ecologice și confortabile.

„Credem că, în această tranziție, este vorba despre construirea și dezvoltarea unui viitor în care sustenabilitatea și durabilitatea sunt cuvintele cheie. Iar acest lucru va fi posibil prin împărtășirea cunoștințelor, prin identificarea și aplicarea inovațiilor, cât și, probabil cel mai important, printr-o solidaritate reală la nivelul întregii piețe, care să se traducă prin colaborare între toate părțile implicate. nZEB-ul este obligatoriu acum, iar standardul de casă pasivă este idealul spre care aspirăm.

DE CE SĂ VII LA EVENIMENT CA EXPOZANT?

În primul rând, pentru că ai oportunitatea să interacționezi cu un public numeros, variat și direct interesat de produsele și serviciile tale. Anul trecut au fost 4000 de participanți, anul acesta așteptăm mult, mult mai mulți.

Este, de asemenea, o bună oportunitate să te pui la curent cu noutățile din domeniu, pentru că vor fi prezente nume de referință ale industriei, atât din plan local, cât și din întreaga lume. Vor fi multe conferințe tehnice și workshop-uri aplicate, din care sperăm că vei găsi inspirație.

Concret, prin oportunitățile de logistică, comunicare și networking pe care ți le vom oferi, ne vom asigura că vei scoate maximum din prezența ta la evenimentul nostru nZEB goes Passive!”, anunță Marius Șoflete.

Detalii, AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi