Toate detaliile despre Expo Hunting Moldavia, ce va avea loc în octombrie, la Bacău

0
3032

Pasionații de vânătoare din România – și nu numai – se vor întâlni între 7 și 9 octombrie, la Bacău, la Expo Hunting Moldavia. Organizatorii au în program o mulțime de atracții, cum ar fi un concurs de boncănit în premieră, evaluare de trofee, demonstrații și probe de lucru cu câinii, festival vânătoresc, lansări de carte etc.

Evenimentul internațional Expo „Hunting Moldavia 2022” se va desfășura la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău.

Potrivit unui comunicat remis redacției forestmania.ro de către organizatori, punctul de atracție principal, alături de zona expozițională, va fi Festivalul Vânătoresc. Pe lângă acesta, vor avea loc o evaluare C.I.C. a trofeelor cinegetice, concursuri și conferințe de specialitate.

Trofeele vor fi colectate în perioada 1-10 septembrie, urmând ca apoi să fie evaluate de profesioniști acreditați, cu suportul relevant al Asociației „CIC TEB RO”, coorganizator, și apoi expuse în cadrul evenimentului.

Până în prezent s-au asociat evenimentului următorii:

Parteneri principali: RNP ROMSILVA, A.G.V.P.S. România, Revista Vânătorul și Pescarul Român, TeleMoldova+ Iași.

Parteneri: DOCUCENTER, FRĂȚIA CEAUNELOR.

„Ne adresăm vânătorilor și pescarilor profesioniști din toate organizațiile naționale și internaționale, silvicultorilor și iubitorilor de natură, deopotrivă, tuturor profesiilor și oamenilor de afaceri, publicului larg, copiilor și tinerilor.

Oferim oportunitatea de a petrece trei zile atractive într-o atmosferă specific vânătorească, cu multe atracții, timp în care se pot schimba idei de afaceri, se pot cunoaște oportunități de vânătoare și pescuit noi, precum și de petrecere a timpului liber. Oferim clipe de neuitat cu prietenii, în prezența gastronomiei vânătorești și tradiționale, precum și a băuturilor alese. 

Vizitatorii au șansa de a achiziționa, de la firme de prestigiu, îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente, accesorii specifice, autovehicule off road și 4×4, special pregătite, precum și alte produse, echipamente pentru vânătoare și pescuit, drumeții outdoor, toate de înaltă calitate. Asigurăm servicii în domeniu și șansa de a viziona expoziții unicat de trofee cinegetice. Organizăm concursuri și oferim premii câștigătorilor.

Invităm magazinele de specialitate să contacteze importatori, distribuitori sau viitori colaboratori.

Acest eveniment este un promotor al meseriei de vânător și al pescuitului sportiv și dorește să evidențieze frumusețea acestui hobby și valoarea sa în promovarea și conservarea naturii, a vânătorii și pescuitului sustenabil, precum și a valorilor cinegetice românești, în general”, se arată în comunicatul semnat de Corneliu Pricope, manager Sitael Team.

Vor avea loc câteva evenimente în premieră în România

Iată programul: 

  • Expoziție Internațională de Vânătoare și Pescuit, cu vânzare și prezentare de produse și servicii – peste 50 de participanți, până în acest moment;
  • Expoziție cu trofee cinegetice medaliate;
  •  Evaluare autorizată și certificată C.I.C. de Trofee Cinegetice, organizată de Asociația CIC TEB RO și SITAEL TEAM 2018 srl;
  • Festival Vânătoresc și Concurs de gastronomie vânătorească și tradițională;
  • Primul concurs de boncănit din România, cu jurizare internațională;
  • Expoziție cu câini de vânătoare, grupele 3,4,5,6,7,8 FCI, cu demonstrații și probe de lucru;
  •  Seminar privind tirul de vânătoare cu alice și glonț;
  • Prelegeri și conferințe de specialitate;
  •  Prezentare și lansare de carte;
  • Expo outdoor de construcții, accesorii și echipamente de vânătoare și pescuit;
  • Expo auto off road și utilitare de profil;
  • Alte concursuri vânătorești și surprize pentru vizitatori și participanți;
  • Seara Vânătorului – cină vânătorească festivă, pe 7 octombrie.

Evaluarea de trofee

Cum spuneam, un moment important al evenimentului de la Bacău va fi evaluarea de trofee. Pentru a afla mai multe detalii, am solicitat un punct de vedere de la reprezentantul CIC TEB RO – Asociația Evaluatorilor de Trofee de Vânat, șef al delegației României în Consiliul Internațional de Vânătoare (CIC), Valeriu Bolgiu.

„Așa cum aminteam la finalul expoziției de trofee de vânat organizată la Sibiu, acțiunile de aducere în atenția cunoscătorilor – și nu numai – a valoroaselor trofee de vânat existente în România, necunoscute și nerecunoscute, ca atare, în lumea cinegetică, va continua cu expoziția internațională organizată la Bacău și susținută de o serie de de sponsori locali, cu participarea evaluatorilor autorizați de către CIC ( Consiliul Internațional de Vânătoare), membri ai Asociației Evaluatorilor de trofee din România, CIC TEB RO.

Expoziția de trofee de vânat de la Bacău este una dintre cele mai cunoscute și apreciate evenimente organizate în România în ultimii ani, bucurându-se în egală măsură de colaborarea unor evaluatori de talie internațională, veniți din Serbia, Ungaria, Slovacia.

Cu prilejul anterioarelor expoziții s-a realizat o evaluare a trofeelor recoltate în zona Bacăului, apoi, cu fiecare ediție, au apărut exemplare pentru evaluare din aproape toată Moldova, trofee  de o valoare deosebită. Mult timp, aceste trofee au stat agățate prin casele vânătorilor, având doar o valoare sentimentală. Odată cu începerea acțiunilor de evaluare și recunoașterea profesionalismului echipelor de evaluatori, profesioniștii și vânătorii au prins curaj și, mai cu seamă, încredere că această activitate de evaluare este o treabă serioasă, care-și propune să așeze calitatea vânatului din România acolo unde îi este locul, pe primele locuri la nivel mondial. An de an, s-au evaluat trofee de mare valoare, trofee de vânat care, pe lângă mândria vânătorului și recompensa morală pentru efortul depus, au scos la iveală munca, profesionalismul și devotamentul cu care și-au înnobilat meseria  personalul de teren, fie că se numește paznic de vânătoare, maistru de vânatoare, inginer silvic etc.

Odată evaluarea terminată, cu fiecare ediție a expoziției s-a adunat o bază de date foarte valoroasă pentru zona Moldovei și de interes și pentru restul țării. Mai mult, prezența celor doi evaluatori experți străini a dat o mare greutate și recunoaștere evenimentului organizat la Bacău. Totodată, odată cu ei am putut introduce trofeele noastre evaluate în baza mondială a CIC-ului. Între timp, s-au specializat și 14 experți români și, prin activitățile desfășurate cu prilejul acestor expoziții, interesul vânătorilor a devenit tot mai mare. Vânătorii au căpătat încredere că aceste acțiuni nu sunt organizate de formă, că ele dau, prin rezultatele obținute, greutate și recunoaștere trofeelor pe care le dețin.

Dorința membrilor asociației noastre este ca acest tip de acțiuni să ocupe toate regiunile țării și să putem convinge lumea vânătorească și nu numai, de valoarea vânatului românesc și de eforturile care au fost depuse de toți iubitorii naturii, vânători sau nu. Această din urmă categorie a „nevânătorilor”, vizitând, vizionând și înțelegând rostul gospodăririi vânatului prin rezultatele recoltării din teren ca o datorie nobilă, vor judeca vânătoarea prin efectele ei asupra biotopurilor și habitatelor, în sensul conservării biodiversității și nu în alt sens.

Pe masură ce vom avea mai multe informații, vă vom ține la curent. Totodată, urăm succes organizatorilor și participanților, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare!”

Sursa: Expo Hunting Moldavia, Sitael Team, CIC TEB RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!